Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ti átlagosan mennyit költötök...

Ti átlagosan mennyit költötök a karácsonyra?

Figyelt kérdés

A párommal ez lesz az első közös karácsonyunk. :) Autóra és a lakás felújítására gyűjtünk, szóval ajándékok tekintetében mindenképp kicsiben szeretnénk gondolkozni (egy emberre 3-5 ezer Ft, kivéve egymásra, az picit túlszaladhat). Összesen 7 embernek veszünk ajándékot, ebből 2 ember 1 párt alkot, nekik valószínűleg az új lakásukba veszünk vmi vicceset/szépet/hasznosat.

Összesen az ajándékok tehát meglesznek kb. 20-25 ezerből... És a többi mennyi? Értek ezalatt egy közepes méretű karácsonyfát (megyeszékhelyen vennénk), szép díszeket, finom menüt, dekorációkat...?

Összesen 40-ből kihozható?

2014. nov. 10. 22:14
 1/8 anonim válasza:
100%

Változó, általában 5ezernél húzom meg a határt/fő, de a párom oldalán van összesen 9 ember, akikkel együtt karácsonyozunk, az én oldalamon pedig szintén van 4+a nagyszülők, akiknek ajándékot kell venni.

Tavaly egy pár kapott 20ezerért, az anyós is 20-ért, a többiek kevesebbért részünkről, de így is 100felett volt a karácsony.

Idén senki nem kap semmi drágábbat, mert nincs semmire szükségük jelenleg, szóval kapnak fűszereket ezt azt, kisebb dolgokat.

Nekünk az utazgatások is elvisznek kb 20ezret, távol laknak egymástól, a fát kapjuk, de amikor vettünk, akkor 10ezer+ volt az is és a dízsek, a sütésfőzés, egymás ajándékai stb.

40-ből is kihozható, de majd írd meg azért, hogy mennyivel zártatok ;) Nekem nem sikerült még ennyiből megoldani.

2014. nov. 10. 22:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1.

Az semmi.

Mi olyan 10-12 ezer/fő körül, ami azt jelenti, h 200 simán elmegy, plusz a két ünnep között elszoktunk menni wellnessezni.

Plusz szoktunk vacsorát tartani, ami olyan 40 ezerből.jön ki, mert párom főz.

Mindennel együtt olyan 400-450.

2014. nov. 11. 06:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Jézusom, a második azért erős túlzás! Mármint szuper, ha megengedhetitek magatoknak, és egészségetekre, de inkább olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akik a hozzánk hasonló keretből gazdálkodnának! Hogyan megoldható?
2014. nov. 11. 07:05
 4/8 anonim válasza:
100%

Szia!

Mi is hasonló helyzetben vagyunk. Ha jól emlékszem tavalyról, közepes méretű karácsonyfa olyan 8-15 ezer Ft között van, mondjuk mi az IKEA előtt vettük, talán máshol van kicsit olcsóbban. Meg ha nem ezüstfenyő fajtában gondolkoztok, hanem valami egyszerűben (pl. lucfenyő) - ami ugyan hullajtja a tűleveleket rendesen, de ugyanolyan szép - talán 5-8 ezerből kijöttök. :)

Mondjuk vettetek fenyőt 8 ezerért, marad körülbelül akkor még 10 ezretek. Teljesen új díszeket vennétek? Mert egy csomag karácsonyfadísz kb. 2-3 ezer Ft (minimum), és abból kell legalább kettő csomag, plusz égősor, dekoráció, szép szalvéta, amit még gondoltok... Talán erre érdemes kicsit többet fordítanotok, nem a legolcsóbbakat megvenni, mert akkor akár éveken keresztül ezek lennének a karácsonyi díszeitek. :) Szerintem ezt a 40-en felül kalkuláljátok, mondjuk legyen 50 a keret (mondjuk ezen szerintem belül tudtok maradni, ha ügyesek vagytok), aztán majd jövőre betartjátok a 40-et, de első karácsonyotokon alapozzátok meg a többinek is a szép hangulatú környezetét. :)

Így a maradék 10 ezerből biztosan kijön a menü, főleg ha csak ketten esztek, akár bejglistül-mézekalácsostul-mindenestül.

Olyan szomorú, hogy lassan már csak a pénzről szól a karácsony... Egy ismerősöm családjában úgy megy, hogy a tágabb családban felosztják, hogy egyik évben ki kinek ad ajándékot (mindenki csak egy embernek), és mindenkinek az ajándékra fordítandó pénze egy emberre összpontosul. Így mindenki csak egy nagyobb ajándékot kap, de az biztos, hogy nem kényszerajándék lesz, hiszen így mindenki teljes energiájával tud összpontosítani egy ember meglepésére. Aztán együtt összegyűlnek és ünnepelnek. :) Jóval kevesebb stressz...

De szerintem a tág családon belüli "húzásnak" is lenne értelme.

Majd tényleg mesélj, hogy hogy jöttetek végül ki, kíváncsi vagyok! :)

2014. nov. 11. 10:47
 5/8 anonim válasza:
100%
szia..mi 7embernek veszunk ajandekot plusz egymasnak (a parommal).kb 100-110e és ez csak az ajandekok,ugy hogy tenyleg nem nagyzolunk csak azt vesszuk amirol tudjuk hogy erre szuksege van a masiknak.ebbe meg nincs benne a fa,szaloncukor,kaja stb..mi lucfenyot szpktunk venni..iden lehet mas fajtat fogunk...tavaly majdnem ket meter volt a fa dec23an vettuk 2500ftert :D.a sutik,kaja szaloncukor...meg pluszba 25ezer biztos lesz..
2014. nov. 11. 13:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Ez a húzós megoldás nagyon jó ötlet, de nálunk sajnos nem megvalósítható. 4 kisebb családról van szó, 3 két fős, és 1 három fős banda, és sajnos nem állunk mindannyian annyira közel egymáshoz, hogy húzzunk, és ha meg egy családod kihagynánk, az sértődésre adna okot. Viszont tényleg baromi kínos minden évben elszenvedni az ajándékvadászást, mert az ember nyilván nem egy tusfürdőcsomaggal szeretné kiszúrni a sógornője szemét. Nagyon macerás ügy ez az egész ünnep, és ha meglesz az én picike családom, biztos, hogy nálunk a karácsony nem a pénzről fog szólni...

A díszeket egyébként lehet, hogy itthon csinálom majd, találtam egy tök jó receptet, keményítőből, vízből és szódabikarbónából áll. Ami tényleges kiadás lesz, az a fa, néhány kisebb dekoráció (vagy alapanyag a sajátkészítésű dekorhoz), a pár napi menüsort meg valószínűleg úgyis a kajapénzből finanszírozom majd, amit havonta félreteszünk. Ha a fa 10 ezerbe is kerül, még mindig lesz 30 ezer Ft-unk 7 ember ajándékára, egymásnak meg veszünk mondjuk egy tízesért, és elvileg így rendben kéne lennünk!

Persze mi is tudnánk tabletet, laptopot, kávéfőzőt, szerszámokat, telefont ajándékozni, de akkor meg hozzá kéne nyúlni a félretett pénzükhöz, és kizárt, hogy ezt megtegyük. Meg már csak elvből se vennék senkinek 30 ezer Ft-os ajándékot. Én valószínűleg úgyis csak pár tusfürdőt kapok, esetleg könyvet vagy valami idétlen pulcsit, ahogy a családomat ismerem. :)

2014. nov. 11. 13:36
 7/8 anonim válasza:
75%
Azta mindenit! O.o És azt mondják válság van miközben egyesek 100 ezreket szórnak el Karácsonyra. Nah, akkor én elmesélem mennyit költök Karácsonyra. 0 ft-ot. Nekem nincs pl. munkám, családtagjaim is alig vannak, 1 van akire számíthatok és slussz. Nekem az az ajándék, hogy ő van. nah, ehhez mit szóltok? Mit szólnátok egy hasonló Karácsonyhoz, luxus, meg welnes ma.rhaság nélkül? El sem tudnátok képzelni. Nekem ez lesz a 3. ilyen Karácsonyom és nem én vagyok az egyetlen ilyen, jah és fiatal vagyok nem idős egyedül maradt ember! Boldog Karácsonyt!
2014. nov. 11. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb 40-ből jövök ki, de én csak a fiamnak veszek nagyobb ajándékot, akit egyedül nevelek, plusz a fa, vacsi. Anyukámnak és apukámnak szokásos unokáról készült fotós hűtőmágnes, bögre, stb. Nincs szükségük semmire szerencsére, a fényképeknek meg örülnek, bár nem túl eredeti ötlet.
2014. nov. 11. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!