Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mi az a szimulált gyémánt?

Mi az a szimulált gyémánt?

Figyelt kérdés
Barátnőmnek már most ki szeretném választani a karácsonyi ajándékát. Találtam egy gyűrűt 14.000 Ft-ért, és oda van írva hogy szimulált gyémánttal. Az pontosabban mit is jelent?

2014. aug. 29. 10:57
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Az, hogy valami olcso uveg van benne 'gyemantformara' megcsiszolva.
2014. aug. 29. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
44%
A szimulált gyémánt azt jelenti, hogy laboratóriumi környezetben készült a kő. Tehát nem a természetben jött létre évszázadok, évezredek alatt, hanem magas nyomás és hőmérséklet mellett hozták létre mesterségesen. Ezért sokkal olcsóbb, mint az eredeti. Ha jól tudom, az eredeti gyémánt mellé kapsz egy bizonylatot is, ami jelzi, hogy ténylegesen eredeti, míg a szimulált gyémánt mellé ilyet nem adnak.
2014. aug. 29. 17:13
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Amire a #2 gondol, az a mesterseges gyemant. A 'szimulalt' gyemant NEM GYEMANT, hanem vagy uveg, vagy cirkonia, vagy mas szintelen, olcso anyag. 14e forintert semmifele gyemant nem lesz a gyurun, ne terjesszunk mar hulyeseget...
2014. aug. 29. 17:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Szimulált Drágakövek: Szimulált drágakövek létre laboratóriumi körülmények között, de ezek különböznek a természetes drágakövek és laborban létrehozott drágakő több jelentős szempontból, és csak arról, hogy néz ki, mint a természetes kő. Szimulált drágakövek a legtöbb esetben nem azonos az ásványi összetétel, szín, keménység, csillogás, vagy úgy néz ki, a természetes kő vagy laborban létrehozott drágakő.

A legtöbb olcsó ékszerek készült szimulált drágakövek annak a ténynek köszönhető, hogy a szimulált drágakövek olcsóbbak, mint a laborban létrehozott drágakövek.

2014. aug. 29. 20:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor inkább veszek neki egy ezüst szettet.
2014. aug. 29. 23:39
 6/9 Melody0529 válasza:

Ha cirkóniát veszel, szerintem annak is örülne amúgy. Manapság már majdnem minden "elérhető árú" ékszerbe cirkóniát tesznek.

Én személy szerint, nőként mondom, a gyűrűnek örülnék jobban, nem az ezüst ékszerszettnek :) Az valahogy mindig sokkal személyesebb.

24/L

2014. szept. 3. 11:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Nézelődtem, találtam neki egy szép fehér arany gyűrűt:)
2014. szept. 5. 15:01
 8/9 anonim válasza:
Moszalit kő.előálított műkő
2014. szept. 15. 18:39
 9/9 anonim ***** válasza:
én fehérarany, cirkónia köves gyűrűt kaptam, csodaszép, nagyon szépen töri a fényt is, szépen csillog, én nagyon örültem neki :)
2014. szept. 17. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!