Miért nem érzek semmit a Karácsony iránt?
Szerintem a karácsony a legnagyobb kultúra és vallás ellen elkövetett bűntény, de már annyira a világunk része lett, hogy nem lehetne egyik évről a másikra "megszüntetni".
Meg tudom érteni, hogy mit érzel. Nekem is hányingerem van, hogy Jézus születéséhez (ami irodalmi tény, hogy nem decemberben volt) egy kivágott fa feldíszítését társítjuk, miközben a "szeretet ünnepének" kiáltjuk ki ezt a néhány napot. Ilyenkor Jézus vérével "felszenteljük" a mértéktelen fogyasztó társadalmunkat, csak hogy ajándékot vehessünk egymásnak. Számomra undorító és álszent. A kereszténység, a a szeretet és a természet megalázása, és mégis lesülne a bőr a képünkről, ha nem vennénk valami ajándékot egymásnak. Ezért gondolom, hogy büntetni kellett volna azokat, akik ezt kitalálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!