Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért nem érzek semmit a...

Miért nem érzek semmit a Karácsony iránt?

Figyelt kérdés
Nem izgat hogy jön karácsony és az hogy mindenki énekel és készülődik olyan visszataszítónak tartom. Még sosem volt ilyen érzésem egyik évben sem. De most valahogy ez az egész karácsony dolog nem hat meg
2013. dec. 19. 16:34
 1/2 anonim válasza:
lathatoan beerik a gymolcs..
2013. dec. 19. 21:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a karácsony a legnagyobb kultúra és vallás ellen elkövetett bűntény, de már annyira a világunk része lett, hogy nem lehetne egyik évről a másikra "megszüntetni".

Meg tudom érteni, hogy mit érzel. Nekem is hányingerem van, hogy Jézus születéséhez (ami irodalmi tény, hogy nem decemberben volt) egy kivágott fa feldíszítését társítjuk, miközben a "szeretet ünnepének" kiáltjuk ki ezt a néhány napot. Ilyenkor Jézus vérével "felszenteljük" a mértéktelen fogyasztó társadalmunkat, csak hogy ajándékot vehessünk egymásnak. Számomra undorító és álszent. A kereszténység, a a szeretet és a természet megalázása, és mégis lesülne a bőr a képünkről, ha nem vennénk valami ajándékot egymásnak. Ezért gondolom, hogy büntetni kellett volna azokat, akik ezt kitalálták.

2013. dec. 20. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!