Mi a véleményetek erről?
Tehát minap visszaemlékeztem arra a reklámra (nem emlékszem kik csinálták) hogy 'A Karácsony a fa alatt kezdődik'. És most is láttam egy olyant hogy 'A karácsony a meglepetésekről szól.'
Az emberek ennyire nincsenek tisztában a karácsony lényegével? Vagy rajtam kívül mindenki úgy gondolja hogy a Karácsony az ajándékokról szól? Számomra sosem az volt a lényeg. Mi a családban ugyan ajándékozunk, de nem kap mindenki 100ezer forint értékű dolgokat, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a szeretetre, arra hogy együtt a család, együtt énekelünk, készülődünk. Már sok ismerősömmel beszéltem erről, és nagyon változóak voltak a reakciók.
Ti mit gondoltok erről?
15L
wuuuuut maaaaaaaan
ez egy reklám, a reklám a pénzről és bevételről szól
ki az az elcseszett marketinges aki azt reklámozná hogy ne vegyél méregdrága telefonokat, játékokat a gyereknek, hanem süss háztartásban készült alapanyagokból egy finom sütit és kortyolgassatok forralt bort !?
Akkor álljon elő mással, mert ez így elég elcsépelt.
Oké, bocsánat talán rossz példát hoztam, de akkor is. Az emberek nagy része a 'ha Karácsony akkor ajándék' elvét követik, és szerintem ez hatalmas nagy probléma.
na evvel viszont már teljes mértékben egyet értek.
tényleg már kényszer ünnep lett, egy másik kérdésnél írtam is hogy nem csak karácsony napján kéne szeretnünk egymást (9%-ban volt hasznos a válaszom)
sokaknak gyötrelmet okoz hogy mit vegyenek/készítsenek (lásd.:rengeteg ilyen jellegű kérdést).
de tény, hogy van egy tradíció
napjainkban az emberek ezt a fajta szeretetet ajándékkal próbálják kimutatni, mert evvel a legegyszerűbb.
részben a média tukmálja belénk ezt, hogy muszáj ezt meg azt venned ha szereted x vagy y hozzátartozódat.
persze itt még van egy mély keresztény réteg, arról is szót lehetne ejteni hogy ők hogy és mit ünnepelnek de én nem tartozom a vallásos emberek körébe
lehet nem összefüggő mondatokban írtam, még sok gondolatom lenne ebben a témában -> lehet lepontozni itten is eeeee
Bocsi, hogy én is reklámmal hozakodok elő, de hidd el, köze van a dologhoz. Manapság minden reklám remekül kimódolt, és barominagy hatással van az ember tudatalattijára. Azt hiteti el veled, hogy semmirekellő lúzer vagy, ha nem veszed meg a szerettednek azt, aminek örülni. És hogy mi az, aminek örülne? Azt is a reklámok sugallják neked.
A piacgazdaságot sajnos qrvára nem érdekli a szeretet, neki az ünnep csak egy megragadható lehetőség, és szemérmetlenül ki is használja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!