Bécsben melyik a legszebb karácsonyi vásár?
Szia! Most megyek harmadszor (dec. 14-én), eddig 2 helyen voltam, a Maria-Theresien Platzon és a Rathausplatzon ( [link] ) Mindkettő gyönyörű, de a Rathausplatzra szavakat se találok, olyan szép!
Forralt bor, puncs, kakaó és társai 5 euróba kerülnek/kerültek, ebből 2 euróba kerül a bögre. Sült gesztenye (elég keveset adnak szerintem) az 9 euró. A Graben-en (sétálóutca, nem messze van a Maria-Theresien Platztól) van egy ajándékos bolt, ott volt olyan csoki (Mozartkugel),ami 14-15 euróba került... Szóval az árakat illetően lehet meg fogsz lepődni egy-két helyen :D
Ja, és a Grabenre feltétlenül menj el! Este nagyon szép! [link]
a városháza előtti a legszebb, de a schönbrunni kastélynál is szép, csak az elég kicsi.
Ha csoportos buszos útra mentek, akkor a Mária terézi téren szoktak kiszállni és onnan kb. 5 perc.
a vásárlátogatás nem fogja kitölteni az egész napotokat, de a közelében van a parlament, a Burg, a Természettudományi Múzeum, stb. valamelyik még az időbe beleférne. Én már jónéhányszor voltam Bécsben, de még mindig nem láttam pár dolgot ami érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!