Mért pont december 24-25-én ünnepeljük a karácsonyt?
Figyelt kérdés
Megnéztem a Wikipédián de ott több dolgot is írnak róla... szóval nem tudom eldönteni hogy most pontosan mi volt. Van valaki aki jobban tájékozott a témában?2013. szept. 4. 22:26
1/10 anonim válasza:
Leginkább a téli napforduló miatt, ami minden népnél az év egyik legfontosabb ünnepe volt, mindenhol eltérő módon magyarázták, eltérő szertartások voltak. Ilyen hagyományokat az egyház sem tudott kiölni, ezért ráhúzták a saját ünnepüket.
3/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy Jézus születését ünnepeljük elméletileg, de állítólag az nem december 24-25 volt, csak ide tették a születésének az ünnepét. De miért? Miért pont ez lett a dátum?
2013. szept. 4. 22:45
4/10 anonim válasza:
A hivatalos magyarázat erre a kérdésedre meg az, amit az első írt.
Tehát mindent tudsz, amit mindenki más is tud. ;)
6/10 anonim válasza:
Az első leírta a lényeget,csak lopják az más vallás ünnepét.
Nem ez az első.
8/10 anonim válasza:
Állítólag ez régen valami pogány ünnep volt, és az egyház, hogy ezt elfedje, ekkorra tette a karácsonyt, mert Jézus valamikor áprilisban született.
9/10 anonim válasza:
A téli napforduló: A fény születése.. Sol Invictus - a legyőzhetetlen Nap. Mivel Krisztus a VILÁG VILÁGOSSÁGA - ezért tudatosan a rítus itt ünnepli a Logosz inkarnálódását. Azért nem 21-én (a csillagászati pontnál) mert műszerek nélkül, emberi tapasztalat során: így érzékelhető pár nap után: már nő a fény a világban:))
10/10 anonim válasza:
Mert akkorra van írva a naptárban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!