Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan készülődtök az ünnepekre?

Hogyan készülődtök az ünnepekre?

Figyelt kérdés
Szeretnék, egy csodálatos ünnepet, amibe beletartozik a készülődés.Ti mit szoktatok csinálni?
2012. dec. 11. 10:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Karácsonyi zene hallgatása, filmnézése, bevásárlása.
2012. dec. 11. 10:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Diszitem a lakást,leginkább saját készitésű diszekkel
2012. dec. 11. 10:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az eddigi hozzászólásokat.
2012. dec. 11. 10:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Mikulás után szoktam feldíszíteni a lakást.

December elején próbálok beszerezni különféle karácsonyi teákat - olyan jó ezeket kortyolgatni munka után, este a párommal, lefekvéskor. :)

Szoktam venni narancsos-fahéjas illóolajat, ami mécsestartókba csepegtetve pompás illatot árasztanak a lakásban.

A SAJÁT kézzel készített adventi koszorú minden évben a konyhaasztal közepén díszeleg.

2012. dec. 11. 11:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó! köszi a választ, várom a többit!
2012. dec. 11. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Előző voltam.

Szoktam készíteni narancsból is díszeket. Nem kell hozzá más, csak narancs és szegfűszeg. Fogod a szegfűszegeket (darabos, nem őrölt) és beleszúrod őket a narancs héjába. Ha sokat teszel bele, olyan lesz, mint egy süni. :) Nagyon jó illata van ennek is.

Mivel nem vagyok vallásos, az advent vasárnapok számomra nem jelentenek ünnepet, de mégis különösebb napok, mint a többi. Ilyenkor meg szoktam nézni 1-1 régi karácsonyi filmet, amit gyerekként imádtam. Olyan jó emlékeket idéznek fel. :) (most vasárnap a Grincs lesz a soros)

2012. dec. 11. 12:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Ajánlom a Csendes éj c. filmet, igazi karácsonyos film, nekem az egyik kedvencem, évente 1-2x kötelező megnézni:)

Aki nem ismerné: [link]

2012. dec. 11. 12:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Tanulok a vizsgáimra
2012. dec. 11. 12:27
 9/11 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm az ötleteket, nagyon kedvesek vagytok!
2012. dec. 11. 13:08
 10/11 anonim ***** válasza:

- november közepén narancskarikákat és citromkarikákat szárítok

- november végén (az első advent előtti délután) elkészítem az adventi koszorút (de legkésőbb az első héten :)

- a keresztfiamnak és az unokahúgomnak készítettem adventi naptárt papírból kis édességmeglepetéssel

- ha elég ügyes vagyok, akkor hajnali misére is eljutok a lehető legtöbbször (Ez a lelki készületben fontos számomra)

- karácsonyi jellegű teát veszek

- belül a lakást nem nagyon szoktam dekorálni, max. az ablakokra üvegmatrica festékkel hópelyheket rakok

- a múlt hét végén kisütöttem a mézeskalácsot.

- Minden évben pár embernek kézzel készített ajándékot adok. Idén ez az ajándék a 3D-s mézeskalács-harang lett.

[link]

Az enyém totál ilyen lett. Ugyan lehet díszíteni, de nekem ez a kétlaki élet még kicsit szaladós, s nem nagyon jutott rá időm. Ja, amúgy nem vettem meg a drága formát, hanem az otthoni csészekészletből válogattam :)

- a szappant is lecserélem fahéjasra

- az ajándékokat igyekszem szépen csomagolni. Bár mostanában csak dísztáskát használok a kevesebb hulladék végett.

- Igyekszem eljutni a kreatív hobby műhelybe is, hogy ötleteket szerezzek.

- Aztán persze a vacsorában is segédkezek, ötletelek

2012. dec. 11. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!