Ti hogy ünnepeltek?
A szenteste a családé. A család, akivel együtt élek, vagyis a Párom. 25-26 vegyesen felosztva, anyáék, apa, mamáék (elváltak a szüleim).
Most már szeretem, de amikor egyedül voltam nem szerettem. Akkor is végigjártam a rokonságot, de aztán egyedül töltöttem az éjszakát itthon.
A jövendőbelimmel 2 éve karácsony előtti napokban jöttünk össze, így különleges számunkra ez az ünnep. :)
24N
Nem szeretem az ünnepeket. Inkább azt szeretem, ha minden egyes napot tudok élvezni. Ha minden nap szeretjük egymást.
A mostani karácsonyom kényszerűségből alakult így, de tanultam 1-2 dolgot.
Csóróság van, úgyhogy nem veszünk fenyőt, hanem műfenyő lesz, amit már nem is bánok, hiszen élő fákat pusztítunk el azzal, hogy megvesszük. Ha nem leszek csóró, akkor sem fogok fát venni. Szaloncukrot sem veszünk, de azt nem csóróságból, hanem mert paleolit étrenden vagyunk, és inkább valami házi készítésű édességet eszünk. Ajándékra annyira nem fussa, de még így is szép ajándékot tudok venni, mert ha csak egy ezresem van, akkor kiválasztom a legjobb minőségű teát, csokit, kávét, amit nem csak a polcra tesznek, hanem el is fogy, és örömmel fogyasztják. Mi most így ünnepelünk.
Szintén csóróságból egy csomó családtag és barát már nem komál minket, de ebből is egy csomót lehet tanulni :) Szóval , nem aprózzuk fel az energiáinkat fölöslegesen, és nem futunk felesleges köröket.
Egyébként meg mi változna karácsonykor ? Ugyanazok az emberek, ugyanazok a közhelyek, csak ünnepi csomagolásban :) Amivel nincs is semmi baj, csak nem árt nem megfeledkezni róla.
24én itthon vagyok a szüleimmel, barátommal
25én mindig Pesten vagyunk a nagybátyáméknál, ott az egész család, 25 fő plusz már a barátom is. sokan vagyunk, de ezt imádom :)
26án apukám anyukájához megyünk, ő nincs jóban senkivel, így kimarad a pesti muriból.
21l
Nekem már van gyerkőcöm, de még mindig anyuékkal és tesómmal Szentestézünk, férjem is szívesen jön :) A Karácsony akkor igazi, ha vidám és együtt a család :)
Megjegyzem, azért, mert szültem, még nem lett édesanyáméktól külön életem. Nem külön család lettünk, hanem NAGYOBB család. A család a házassággal és gyerekkel megtoldva nem elkülönül, hanem BŐVÜL. De ezt kevesen tudják. Sok nő, ahogy szül, ő már elhatárolja magát a családjától, aki felnevelte. Aztán max néz egy nagyot, ha majd 50 évesen ő is egyedül Szentestézik, mert a lányának már bizony "külön saját élete lesz", amibe ő már nem fér bele. Szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!