Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mit KÉSZITSEK Karácsonyra?

Mit KÉSZITSEK Karácsonyra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mivel én még gyerek vagyok és nincs félretett zsebpénzem, így a család tagjainak saját készitésű ajándékiot csinálnék.... Csak nem tudom milyet.. ezeknek a családtagoknak kéne tipp:

-anya

-apa

-bátyáim (18, 20 éves)

-keresztanyum

-nagypapa

-nagypapa

-nagymama

2012. nov. 6. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Máskor mit szoktál készíteni? Kreatív vagy?
2012. nov. 6. 20:24
 2/8 A kérdező kommentje:
12 vagyok... Hát tavaly nem csináltam nagy dolgokat... De igen kreativ vagyok :)
2012. nov. 6. 20:39
 3/8 anonim válasza:

Ha nem akarsz venni a boltba külön anyagokat hozzá, akkor szerintem az egyik legjobb dolog a sógyurma. Liszt, víz, só biztos van otthon. Keverd össze, és gyönyörű dolgokat lehet belőle csinálni. Utána le is festheted. [link] Görgess le az aljára, ott is van néhány ötlet, nézd meg milyen szépeket lehet belőle csinálni. Vagy süss valami finomat, mézeskalácsot esetleg, az interneten sok receptet találsz. Lehet abból is különböző figurákat csinálni, amiket díszíthetsz is. Gyöngyből is fűzhetsz ékszereket vagy kulcstartókat. Pl.:

[link]

[link]

Vagy a gyöngyöt egy keményebb lapra fel is ragaszthatod, tök jó képeket lehet belőle csinálni.

[link]

Szereted a tojásrántottát? Süss magadnak, a tojás héjából pedig mozaikképeket csinálhatsz. Összetöröd és felragasztod egy képbe, majd lefested (ha akarod).

[link]

Vagy fogj egy befőttesüveget vagy valami más üveget, amire üvegfestékkel rajzolsz valamit, kidíszíted, majd raksz bele mondjuk egy mécsest. Kintről szedj össze terméseket, abból is kirakhatsz egy szép képet, vagy egy befőttesüvegbe berakod csíkokba. Jól mutat. Ezt az utóbbit úgy értem, hogy pl. szedsz diót, összetöröd kicsi darabokra, belerakod az üvegbe egyenletesen eloszlatva. Utána szedj zöld leveleket, tépdesd kicsi darabokra, rakd a dió tetejére szintén egyenletesen eloszlatva. Majd sárga leveleket, kis bogyókat, vagy amit találsz. A tetejére egy szép szalvétát vagy rongyot tegyél, amit odakötsz egy masnival és kész. De csinálhatsz lógódíszt bármiből, fess, rajzolj valami szépet, stb.

2012. nov. 6. 20:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Hú köszi !! :) az a gond, hogy nem vagyok jó a konyhában ezért a mézeskalács kilőve... De tojásrantottat tudok!!! nagyon köszi ezeket a jó ötleteket :)
2012. nov. 6. 20:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem készíts valami egyszerű plüsst =)

Neten találsz egy csomó egyszerű szabásmintát, ha kell akkor tudok benne segíteni. Veszel hozzá 1-2 színt, a polár az jó erre és nem is olyan drága. Szerintem mindenki örülne neki és megtudnád csinálni.

2012. nov. 6. 21:41
 6/8 anonim válasza:
100%

Hármas vagyok. Az előző ötlete is jó, csinálhatnál valami plüsst. Én egyszer (10-12 éves koromban) csináltam anyukámnak egy plüssteknőst. Nem muszáj hozzá venni anyagot, én itthoni nem használt, kidobandó ruhákból csináltam.

Ilyenre sikeredett:

[link]

[link]

Sőt egyszer párnát is csináltam egy Donikkl nevű embernek:

[link]

Azért fényképeztem le, hogy meríthess ötleteket ezekből is. Nem nagy kunszt, kell hozzá pár rongy, cérna, olló.

2012. nov. 7. 00:25
 7/8 anonim válasza:
én az öcsémnek tavaly egy mobiltelefontokot varrtam,aminek nagyon örült!:) mamáméknak pedig mézeskalács-házikót sütöttem.
2012. nov. 7. 16:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat és a képeket... Az a kisteknos nagyon jó lett
2012. nov. 7. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!