Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Menjek vagy ne menjek karácson...

Menjek vagy ne menjek karácsonyra?

Figyelt kérdés
Anyósom és én nagyon nem jövünk ki egymással. Már lassan egy éve nem láttam, nem beszéltünk. Párom szeretné, ha az anyjánál töltenénk a karácsonyt és talán nagy küzdelmek árán rá is tudná venni az anyját, hogy elmehessek (tavaly is megengedte, de nem szívesen). Én nem szeretnék menni. Igaz, hogy a páromért szívem szerint megtenném, de számomra mindig is fura volt, hogy olyan emberek, akik egyébként nem szeretik egymást karácsonykor úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Nekem ez nem menne karácsony ide vagy oda. Sőt rendkívül kellemetlenül érezném magam úgy, hogy tudom, másnap megint minden a régiben lesz. Ti elmennétek? Párommal együtt élünk, úgy lenne, hogy ő átmegy én meg maradok egyedül szenteste (illetve öcsémmel és apámmal, de őket nem érdekli az ünnep)
2012. nov. 3. 18:37
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Igen,a párod kedvéért menj át, ez egy jó alkalom arra hogy elkezdjétek rendezni a viszonyotokat!
2012. nov. 3. 19:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Á, az nem működne. Már két karácsony ment el így. Utána még két napig beszéltünk, aztán megint utált.
2012. nov. 3. 19:21
 3/8 anonim ***** válasza:
49%

Én nem látnám sok értelmét annak,hogy elmenj. Persze,úgy lenne illendő,de ha ő sem látna szívesen és Te se szeretnél menni,akkor így mi értelme lenne elmenni? Az lenne a legjobb,ha valahogy tudnátok tisztázni a kettőtök kapcsolatát,mert hosszú távon semmi jó nem sül ki abból,ha nem csípitek egymást. Talán csak annyi,hogy semleges legyen a kapcsolatotok. De mivel ez nem tartozik a kérdéshez,így csak ismételni tudom: én biza nem mennék. Szeretem a karácsonyt és nem fecsérelném,"mérgezném meg" azzal,hogy olyan környezetben töltsem,ahol nem látnak szívesen és én sem érzem jól magam.

24-én vegyél egy illatos fürdőt, pakolj fel egy nagy tányér sütit és nézz tv-t :)

2012. nov. 3. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ha egy karácsonyt szerető embernek választani kell a párja és a Karácsony, avagy a fürdő és a TV között, akkor az első. Én legalábbis biztos mennék. Egyedül lennél akkor, amikor mindenki a szeretteivel. Ezen agyalnál egész este, hogy most anyós ott röhög, párod meg valszeg ott szenved. Végig zokognád az egészet. Szerintem rosszabb egyedül otthon ülni a nem létező fa alatt, amire a családod ejt magasról, mint anyóssal és a pároddal sütit enni és sztorizgatni néhány ocsmány pofa mellett.
2012. nov. 4. 15:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát otthon is tudnék mit csinálni. Délután kettőig dolgozni fogok, 3-4 körül érek haza. A fát előző este megcsináljuk párommal ő pedig 7-8 körül már otthon lenne. Tehát 3-4 órát lennék csak nélküle. Addig tudnék ajándékokat csomagolni a vidéki rokonoknak, befejezni a habcsókokat, meg sütit sütni, amit szintén viszünk vidékre. Végül is meg tudnám csinálni a másnapi ebédet is, és akkor 25-én csak a párommal lennék.
2012. nov. 4. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Nem igazán értem a logikádat. Vagyis szerinted aki szereti a karácsonyt,az ünnepelje ott,ahol nem érzi jól magát?

"Párom szeretné, ha az anyjánál töltenénk a karácsonyt és talán nagy küzdelmek árán rá is tudná venni az anyját, hogy elmehessek (tavaly is megengedte, de nem szívesen). Én nem szeretnék menni." Igazad van,valószínűleg kellemes estét tölthet el a kérdező ilyen környezetben. A párjával akkor van,amikor akar. Végigzokogná? Na,én a föld alá 3 méterre elásnám magam,ha sírógörcsöt kapnék azért,mert 4 órát egyedül kell eltöltenem. Az én párom az utóbbi 2 évben mindig ügyeletes volt karácsonykor,így egyedül voltam,de ha eszembe nem jutott volna emiatt sírva fakadni. :) Mint írtam az előző hozzászólásomban,én karácsony szerető ember vagyok,és változatlanul azt állítom: inkább egy forró fürdő,egy tál süti és Kevin McCallister társaságában tölteném az ünnepet mint egy viperával (jelen esetben anyóssal).

Valamint én is tipikus karácsonyi képmutatásnak tartom azt,hogy ilyenkor olyanokkal is együtt ünnepeljünk,akiket amúgy a hátunk közepére se kívánunk. Ez tipikus karácsonyi képmutatás. Ráadásul olyan helyen se ünnepelnék,ahol nem látnak szívesen,ahová nem hívnak meg maguktól hanem noszogatni kell őket.

Kedves kérdező. Ezt csak Te döntheted el. Párod ragaszkodik hozzá,hogy együtt legyetek vagy megérti azt,hogy nem kedvelitek egymást az anyukájával? Hogy telt az előző karácsony? Kibírnád zokogás nélkül? :) Apukádat,testvéredet biztos nem tudnád bevonni abba,hogy együtt töltsétek az ünnepet?

2012. nov. 5. 12:48
 7/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Párommal beszéltem erről, és valamilyen szinten igazat ad nekem, és tényleg csak annyi lenne, hogy átmegy az anyjához, megebédelnek, ajándékosztás, kicsit ott lenne és utána jönne vissza. Mivel én délelőtt eleve nem vagyok otthon, ő akár korábban is átmehet és a délelőttöt is anyjával töltheti, díszíthetik a fát meg hasonlók. Ez jó lenne, mert semmiképp sem szeretném, hogy úgy érezze el akarom szakítani a családjától.

Ha megengednék, hogy menjek (ár eleve olyan visszatetsző nekem ez a megengedni szó), biztosan kibírnám, nem bunkóznának velem, tavaly is eltelt az ünnep. Gyerekek is vannak, miattuk még egész jó is volt, de azért ott volt a feszültség a levegőben. Hogyne lett volna, nem kedvelsz meg valakit egyetlen napra, főleg muszájból.

Otthon sem annyira vészes a helyzet. Tesóm ugyan elvan a számítógépével, de apu karácsonyi tv nézésre, beszélgetésre azért kapható. Még az sem kizárt, hogy nagymamám is feljön vidékről. Ha így lesz, akkor úgyis maradnom kellene, mert szegénykém eléggé demens már.

Végső soron pedig anyuval is bemehet arra az időre a munkahelyére. Gyerekkoromban is csináltam ilyet. Kórházban dolgozik, sok magányos ember van ott karácsonykor, akik élvezik a társaságot. Énekelgetnek, mesélnek a gyerekkorukról, a családjukról.

Mindent összevetve semmiképp sem jönne szóba az otthon magányosan zokogás. Ilyesmi miatt nem török azért össze. Főleg mivel már most dúl bennem a karácsonyi hangulat, ami decemberre csak fokozódni fog. Az én karácsonyom majdnem egy hónapig tart :) Néhány óra egyedül nem a világ.

2012. nov. 5. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Na,akkor rokon lelkek vagyunk,mert én már december 26-án amiatt vagyok "szomorú" hogy megint 365 napot kell majd várni a következő karácsonyig :) Amúgy kicsit visszaolvastam,az előbbi hozzászólásnál az utolsó megnevezést természetesen nem a kommentedre,hanem a 4. hozzászólásra értettem,de látom nem értetted félre,pedig kicsit félreérthető volt az a hozzászólásom.

Így már más hogy kiegészítetted,mert akkor nem arról van szó,hogy bunkón bánnak veled,hanem az egész hangulattal van a gond meg azzal,hogy maguktól nem hívnak meg. Gondolom éreztetik veled,hogy az egy kiváltság,hogy velük lehetsz. Hát nem könnyű helyzet,az biztos.Van még időd eldönteni,biztos vagyok benne hogy jó döntést fogsz hozni. Az is jó,amit írtál: hogy apukáddal és nagymamáddal leszel vagy bemész édesanyádhoz. Az utóbbi biztos neki is nagyon jól esne. Este pedig már otthon lesz a párod,így vele is tudsz majd ünnepelni. Én így csinálnám. Inkább anyukám mint anyós. :)

2012. nov. 5. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!