Hogyan készül a mézeskalácsra a dísz? Mely anyagok összeállításával?
Többféle díszítés létezik. A máz egy kis tojásfehérjéből és porcukorból áll. Nem kell egy egész tojásfehérje sem. Az a lényeg, hogy a porcukrot fokozatosan átszitálva adagold hozzá folyamatos kevergetés mellett. Első néhány alkalomma nehéz eltalálni, hogy milyen állagúval tudsz szépen dolgozni. Nem jó, ha túl híg, mert folyik szanaszét az egész díszítés, de ha sűrű, akkor meg nehezen jön ki a kinyomón. Kinyomónak a legegyszerűbb sima kis nejlont használni, az egyik csücskén egy kicsi lyukat kell vágni ollóval és kész a kinyomó.
Ezt a fehér mázt lehet színezni. Ennek szinte a képzelet szabhat határt. Mi még csak málnaszörppel és mandulaaromával színesítettük, de halottam már, hogy kakaóporral (nem a cukrozottal), lekvárral, citrom és narancs pár csepp levével, és fahéjjal színesítették.
Nagynéném pl. olyat is szokott, hogy a kiszagatott mézeskalács formákba diót 'nyom'. Néhány szép fél diót belenyom, nagyon jó és más lesz az íze a mézeskalácsnak is. Sőt, valami kis cukrot is szokott tenni bele, nem tudom mi a neve. Kis kerek színes cukor a külseje, belül pedig kakaós valami lehet, olyasmi mint a duna kavics.
16/L
én boltit vettem, mert tök könnyű vele bánni. 4 db-os 500 ft:) zöld, piros, sárga, és fehér van bent.
A színes cukor a francia drazsé:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!