Tudod miről is szól a karácsony?
A társadalom elkorcsosodását okozó média miatt, a karácsony és a többi hasonló jellegű ünnep mára már teljesen elvesztette jelentőségét... A szeretet ünnepét, felváltotta az ajándékozás és ezzel teljesen elvesztette jelentőségét.
www.youtube.com/watch?v=RZ7O9QqhhZA
Mindenkinek arról szól, amilyenné teszi. Arról, ami neki magának jelenti a Karácsonyt. A sok elkorcsosult ember SAJÁT MAGA tehet arról, hogy számukra csak a pénzről, rohanásról szól..
szívből sajnálom őket.
Pontosan!Ott a pont az előttem szólónál.Mindenkinek olyan a karácsony amilyenné teszi.
Nálunk is van ajándékozás, még sem arról szól a dolog.
Bátyámtól nem igazán szoktam soha semmit kapni, még sem esik rosszul, és nem veszem zokon, annak ellenére hogy én kb. 12 éves korom óta minden éveben meglepem valamivel.
Nekem sokkal többet jelent az hogy ide jön hozzánk, és látom kajálás közben az elismerő pillantásait, azt hogy tetszik neki az ajándékom, és hogy társasozás és videó nézés közben jókat nevetünk.
Számomra erről szól a karácsony.
Nálunk az ajándékozás sem a nagyságról és a drágaságról szól.Mindenki olyat kap amire vágyik, de nem veszi meg magának mert meg van nélküle, és abból a pénzből inkább vesz egy ruhadarabot, vagy elmegy cukrászdába.Ha ez a valami 100Ft akkor annyi, ha 5000Ft akkor annyi.
Mi anyuval a karácsonyi vásárlást sem stresszként, és rohanásként éljük meg.
Mivel már külön élünk, ritkán találkozunk, akkor is csak 1-2 órára és úgy hogy a fiam a fejünkön ugrál.
Minden évben karácsony előtt tartunk egy csajos napot, amikor csak mi ketten reggel megindulunk, mekizünk egyett, beülünk egy kávézóba, ellátogatunk a karácsonyi vásárra és minden útba eső boltba bemegyünk aminek tetszik a kirakata.Ez alatt megvesszük az ajándékokat is és jól érezzük magunkat.Ha valamit nem kaptunk, hát megdumáljuk hogy kinek mit nem sikerült venni, és ha egyikünk lát olyat valahol akkor telefonálunk "Figyu megvetted?Nem?Csak mert épp ahol vagyok van olyan és akkor megveszem aztán össze futunk és rendezzük"!
Szóval nekem a karácsony arról szól hogy anyukámmal tartunk egy csaj napot, majd szenteste jókat eszünk, játszunk és nevetünk.
2. vagyok, kedves utolsó válaszoló, a mi karácsonyunk is ilyen szokott lenni :)
Nálunk mondjuk nincs külön csajos nap (de nagyon jó ötletnek tartom :)), de a többi nálunk is stimmel :)
Szívből ajánlom hogy ha teheted jövőre szervez csajos napot, akár anyuddal akár egy barátnővel.
Számomra a karácsony egyik legszebb momentuma attól függetlenül hogy karácsony elött 1-2 héttel van.
Fárasztó, mégis kipihentem magam és feltöltődtem, ahogy anyum is. :)
Örülök hogy azért még mindig van olyan akinek nem a pénzköltésről és a stresszről szól az ünnep.Ennek így kell lennie, de ez csak rajtunk múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!