Szerettek ajándékozni ?
Számomra nagyon jó érzés agyalni azon hogy mi az ami a másiknak nagyon tetszene, amire tényleg szüksége van, kutatni az ajándék után, becsomagolni majd odaadni az illetőnek.
Sokszor mondják a családtagok is hogy nem kell semmit venni, de nem bìrom ki. Nem várom el hogy én is kapjak, egyszerűen csak szeretnék a másiknak kedveskedni. Főleg mikor látom hogy tènyleg örül az ajándéknak :)
Szóval tényleg jobb adni mint kapni. Jó érzéssel tölt el. Ti hogy vagytok ezzel ?
Így voltam én is, de már nem ajándékozunk és bár kicsit elszomorít, de be kell látnom, hogy némileg felesleges is volt.
Egyre nehezebb volt kitalálni embereknek olyat, ami még nincs vagy örülne, sokszor annak se örült ami 99,9%-ban lefedte a kívánságát.
Igen, jó dolog adni, ha az ajándékozott őszintén örül neki.
Viszont a hosszú évek alatt nálunk kimerült a lendület és mostmár csak a gyerekek kapnak ajándékot.
Arról nem is beszélve hogy vannak a családban pánikvásárlók, akiknek semmi jó ötletük nkncs csak halmozzák a cuccokat, hogy nehogy az legyen hogy nem jót adnak és végül rengeteg kacatot összevásárolnak, holott az a pénz jobb helyen is lehetne ha magára költi stb.
Szóval azért az ajándékozásnak is van árny oldala, hiába a nemes szándék.
Igen is és nem is.
Ha adja magát hogy az illető örülne a dolognak akkor a kedvenc dolgom.De azon agyalni hogy csak vegyek valamit hogy legyen mit adni, egy kínzás.
Ugyan így nem várom el. Ezredik bögrének nincs értelme.
Hálistennek a nagycsalád nem sértődős. Nem szeretek kapni, ők nem is tudnak ajándékozni rendesen (szeretek kertészkedni, az első karácsonyon kaptam egy adag lejárt vetőmagot a penészes garázsukból meg valami csoffadó szobanövényt, mert nem tudtak rólam ezen kívül semmit), emiatt megkértem őket kedvesen, hogy engem hagyjanak ebből ki, amúgy is csak a férjem miatt adtak bármit is. A saját családomban nem hagyomány az ajándék, gyerekkoromban sem volt. Egyedül a férjem szokott ajándékot adni, amikor kettesben maradunk és a gyerekek már alszanak. Mindig meg tud lepni, mennyire figyelmes.
Adni viszont szeretek nagyon :) év közben is szoktam ajándékozni, valahogy kifigyelem, minek örülnének. Idén remélem a szokottnál is jobban meglepődnek majd, mert apósom meg anyósom olyat kap, amit már 3 éve felhoznak időnként, de maguknak nem vennék meg. A sógoromékét is megvettem már augusztusban, annyira adta magát a dolog. A férjemé is megvan, a gyereké is.
Apukám könnyű eset, ő a szokásos naptárat meg jegyzettömböt kapja, ezt kéri minden évben. Tele az unokák meg a család képeivel :)
Nem. Borzasztóan rossz vagyok benne, számomra nagyon szenvedős, nem tudom mit szeretne más (amit igazán szeretne, azt úgyis megveszi magának, legalábbis az én környezetemben ez van)
Amúgy én kapni se szeretek, mert ugyanúgy nem találják el általában, hogy én mit szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!