Felétek is hatalmas sorok vannak a cukrászdáknál karácsonykor a sütirendelések miatt?
24-én a korai nyitástól kezdve nagy sorok állnak, hogy az emberek elvigyék a napokkal, hetekkel azelőtt leadott rendeléseiket. Fejenként 20-30-40 sütit visznek, 2-3 tálcán, vagy több dobozban, olyan is van, aki a mindenféle krémes jellegű süti mellett még egy doboz linzert vagy egy doboz sósat is visz, vagy onnan viszi az 1-2 rúd beiglit is. Minimum 15-20 ezret fizetnek az emberek ezekért, vagy többet. Ha nem rendelsz előre, és csak úgy betoppansz, hogy válogass pár szeletet te is, akkor már csak kevés féléből, a maradékból lehet választani, az is szűkösen van.
És ez a város összes cukrászdájánál így megy, szóval összességében jelentős számú emberre igaz. Van, aki már 23-án felveszi a rendelését, de 24-én brutális nagyüzem van.
Finomabbnál finomabb, hagyományos és látványos sütik, ilyenkor mindenki sütifóriában van.
Hajjajj, de még mennyire.
Bár még a cukrászda hagyján is. A központban van egy Coop, ott árulják a legtöbb és legjobb minőségű kenyeret aztán azt szokták csinálni az emberek, hogy már nyitás előtt fél órával, akár egy órával beállnak az ajtó elé és képesek ott ácsorogni, hogy nekik legyen kenyerük.
Komolyan nem értem, hogy ezek az emberek mit csinálnak 22-23-án. Miért aznap?
Nem tudom, nem járunk nagyon cukrászdába.
De volt még 8 éve mikor az egyik munkatársam a faluban ahol élt szólt, hogy lehet sütit rendelni az egyik csajtól karácsonyra. Akkoriban kb 2-3 évig mindig kértem islert, linzert, mandulát. De akkor még 2800 Ft volt kilója.
Idén néztem, hogy 7000-8000 a süti kg ára, a bejgli/db pedig 3500-4500 Ft között ez 500 g.
Drága az alapanyag amúgy is. Én megértem ha valaki rendel. Azért több féle sütit sütni sok idő. Sokan dolgoznak még a karácsony előtti napokon is és nem tudják megoldani. Meg nem mindenki szeret vagy tud sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!