Miért ennyire szörnyű családon belül ajándékot adni?
Egy csoportban olvastam, hogy ki mennyi pénzt költ karácsonykor ajándékokra.
Elolvastam a kommenteket és ledöbbentem.
Aki már nagyobb összeget írt azt szétkapták.
Elgondolkodtam én is ezen. Mi is eléggé sokat költünk karácsonykor. Egy gyerekünk van, 14 éves. Egyáltalán nem követelőző, ilyenkor szoktuk teljesíteni a nagyobb kívánságait.
A szüleinknek szintén nagyobb ajándékot szoktunk adni. Élmény, utazás vagy egy hőn áhított háztartási eszköz.
Miért kellene rosszul éreznem magam emiatt, hogy örömöt tudunk nekik okozni?
Amiket írsz, azok tényleg jó ajándékok. De van, aki összevásárol mindenkinek mindent, csak hogy letudja az ajándékozást.
Nálunk az volt, hogy ha a gyereknek kellett valami nagyobb dolog, pl. új telefon, laptop, akkor ezt a nagyobb összegű, hasznos dolgot kapta karácsonyra, valami aprósággal kiegészítve, pl. könyv annak, aki szeret olvasni. Valahol meg ezt megveszik év közben és karácsonyra kevésbé hasznosat vesznek.
Szülők, nagyszülők valahol idősek, nem mobilisak, betegesek, csak éldegélnek, ki se mozdulnak a házukból, falujukból, vagy egyszerűen nem élményre vágyó típusúak, azokat nem szokták meglepni utazással, és ha más meg fiatalos, kimozdulós, az valakinek furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!