Hogyan tudnék stresszmentes karácsonyt varázsolni otthonra?
29 éves vagyok, és egy kis családban élek. Azaz elköltöztem, de mivel külföldön lakom, mindig utolsó napokban az ünnep előtt tudok hazamenni, segíteni otthon. Ilyenkor renteget tennivaló van: díszítés, vásárlás, ismerősökkel találkozó, forraltborozás, karivásárok, Budapest bejárása, ajándékvétel, fenyőfavétel, főzés, sütés.
Az a vicc, hogy nem is nagy a család, ott vannak a szüleim, meg a bátyám. Na meg unokatesók, ennyi. De valahogy mégis, dec 26-ig teljes stresszben vagyok én is meg anyám is. Hogy tudnánk kevésbé stresszelni, hogy nem baj, ha nem minden tökéletes, akkor is szép lehet az ünnep?
"Szerintem akikben stressz kialakul a karácsony miatt, azokban ez mindig így lesz."
Nem... Évről évre változó, hogy mennyire vagyunk stresszesek. Minden év más és más egy csomó faktor miatt.
"a felhajtás meg a túlerőltetettség ami általában női akarat végeredménye"
:D
Amennyire a nők is részt vesznek az ünneplésben, annyira miért ne érvényesülhetne az ő akaratuk is? Nem kell hagyni, hogy túlhatalmasodjon a felhajtás, de azért valamennyi felhajtás igenis kell, hiszen az ünnepnapok úgy jó, ha nem ugyanolyanok, mint a hétköznapok.
"Én már nem ünneplek semmit"
Nem, nem ez a megoldás. Így elveszítetted az ünnepeket. Inkább meg kell nyerni a nő(ke)t! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!