Rajtam kívül ti is fogtok készíteni bejglit linzert hókiflit hájast kozák sapkát zserbót? fura kérdés szerintem de kíváncsi vagyok rá
Nem. Egy részröl csak ketten vagyunk párommal, és csak 25-én este leszünk magunkban, azon kívül minden nap megyünk rokonokhoz. 1 estéért nem fogok 100 féle kaját csinálni, pláne hogy nőként nem is szeretek sütni/főzni, és a karácsonyi kaját mindig párom csinálja.
Más részről én cukorbeteg vagyok, szóval amugy sem lenne sok süti. Mézeskalács az egyetlen amit minden évben csinálok 23-án, de azt is inkább csak dísznek.
A kozák sapkához tudnál küldeni egy receptet? Valahogy az enyém sosem lesz az igazi.
Én idén csak hókiflit, sós rudat és méteres kalácsot készítek, a családból más süti a bejglit, zserbót.
Bejglit és zserbót igen. A kozák sapkát mi hólabdaként ismerjük, lehet, hogy az is lesz, de inkább kókuszkocka. Hókiflit mi adventben szoktunk néha aprósüteménynek.
"Hájast" nem szoktunk, a "linzer" nálunk egy összefoglaló név a linzertészta alapú süteményekre.
Sajnos már csak egyedül maradtam, nem sütök semmit.
Régebben készült bejgli, kókuszkocka, zserbó (bejgli mindig, a másik kettő néha).
A bejglit nem szeretem, és nem azért mert karácsonyi kötelező. A mákosat nem is eszem meg, a diósat módjával.
Kisöccsét, a pozsonyi kiflit egy fokkal jobban kedvelem, de abból is csak a diósat.
A mákkal nincs bajom, és sok más ételen/-ben szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!