Külföldön már diszítik az utcákat tereket házakat?
Aug. 25 óta kint vannak a Spekulatius-os kekszek a boltokban. A magánemberek a fényfuzéreket kb. november második felében kezdik kirakni az erkélyekre, de szerintem inkább a korai sötétedés és szürke idő miatt, hogy legalább ennyi szín legyen.
(Észak-Németország)
P.S. Legkésőbb 1. Adventkor mindenki díszit, már aki egyáltalán díszít.
Már miért lenne lemaradva? Az adventi dolgoknak adventkor van az ideje.
Most mártonnap jön.
Az mindenkinek a saját döntése, ha pl. kirak valamit. Nyáron sem kötelező virágokat ültetni.
A svédek pl. ki lámpást tesznek a sötét időszakban az ablakokba, adventtől függetlenül.
Te egyébként már szebbé tetted már a portádat? Tettél ki valami fényt, hogy szebb legyen a korai sötétedés utűn az utca?
Valoban egyelore en sem raktam ki semmit, pont ezert szolt a kerdesem hogy mas orszagokban mikor szokas. De a hetvegen elkezdek szep lssan disziteni.
Azert van lemaradva az orszag mert mint olvashatod mashol mar a fenyo is all. Ittmeg hamar levan tudva 3nap alatt a karacsony aztan ennyi altalaban. De a bérekben is levagyunk maradva meg mindenben ha erre voltàl esetleg kivancsi.
Hát azért a novemberben rakjuk ki a fenyőt, és a 3 nap alatt letudjuk közt van némi átmenet is, azt hiszem. :)
Én pl. hányok attól, ha már novemberben kirakják a fát. A kis lámpásokat az ablakokban szeretem.
Viszont ami még mindig idegesítő nekem, a németek pl. január 6-ot sem várják meg, a fa kint van 26-ig, aztán jobb esetben 27.-én kibaxszák az utcára, rosszabban már 26.-án este (karácsony után meg van melyik nap jönnek a szemetesek begyűjteni, de van aki 1 héttel előtte kirakja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!