Karácsonykor mindenkinek adtok ajándékot, vagy csak a gyerekeknek?
A középkorban még nem nagyon volt ajándékozás karácsonykor, utána kezdődött el, és először nagyon sokáig csak a gyerekek kaptak ajándékot, ahogy vízkeresztkor is mondjuk a Dél-Európában, mivel a szokás onnan eredt, hogy a kis Jézusnak is ajándékokat vittek a pásztorok, meg a bölcsek. Később aztán a fogyasztás meglátta benne a fantáziát, és kiterjesztette a szokást a felnőttekre is. A nagymamám kisgyerekkorában (kb. 90 éves) mesélte, hogy még csak a gyerekek kaptak ajándékot.
Nálatok hogy van? Csak a gyerekek kapnak ajándékot, vagy a felnőttek is, meg mindenki?
#4.
:-O :-D
És mi marad húsvétra, szülinapra, Mikulásra, névnapra (, esetleg gyereknapra)?
#5.
Nem azt állítottam, hogy kellene befolyásolni.
Azt kérdeztem, hogy nálatok mi a szokás: ahogy eredetileg is, csak a gyerkőcök kapna, vagy mindenki.
Nem írtam sehol, hogy legyünk ultrakonzervatívak az ünneplés terén. Ez családi szokás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!