Hogy telik a karácsony? Mit csináltatok eddig, és mi van tervben?
Áldott, békés karácsonyt mindenkinek! :-)
Mit terveztek, mit szoktatok ilyenkor csinálni? Eddig mit csináltatok?
Remélem szép unneped volt :)
Mi eddig a szentestét itthon töltöttük kettesben, a szokásos filmnézés, társasózás prograkokkal.
Idén én 23-án elmentem anyukámhoz, 24-én jött a férjem is, ott aludtunk. Társasoztunk, kutyáztunk, beszélgettünk.
25-én elindultunk a férjem anyukájához, aki Ausztriában él, ők 26-án elmentek síelni, én mivel hamarosan jön a baba, a lakásban maradtam, aludtam, játszottam a cicákkal, aztán amikor haza jöttek beszélgettünk, társasoztunk, néztünk egy filmet, másnap várost néztünk és jöttünk haza.
#1.
A karácsony egy hetes, sőt nyolc napig tartó ünnep.
A magyar nyelvben nem véletlenül létezik kiskarácsony és nagykarácsony. Előbbi január 01-én, utóbbi december 25-én volt.
Amúgy a húsvét is ilyen, zárónapja a fehérvasárnap.
Sőt, régen a pünkösd is ilyen volt.
A magyar néphagyományokban amúgy a születésnapot is ehhez kötik, mivel a babona szerint hamarabb nem szabad senkit sem felköszönteni, mivel az azt jelenti, hogy nem fogja (egészségesen) megélni a következőt, azonban utána nyolc napon át, vagyis a következő hét ugyanazon napjáig érvényesek az ajándékok és a köszöntések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!