Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » A karácsonyfa jobb élőben,...

A karácsonyfa jobb élőben, vagy a műfenyő az igazi?

Figyelt kérdés

2022. dec. 10. 15:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy vagyunk vele, hogy nem iszunk, nem cigizünk, nem tartunk fent két kocsit, nem éttermi menün élünk, akkor nem a karácsonyfán fogjuk azt az évi 18-20 ezret megspórolni.
2022. dec. 11. 06:38
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Mi mostanában élőt szoktunk venni - olyat, amit nem kivágnak, hanem megvan a gyökere is. Karácsony után kiültetjük, már van néhány szép, nagy fenyőnk, meg pár kicsi is. Idén viszont már nem tudjuk, hova fogjuk ültetni, nincs több hely a kertben😅

De szemezek azzal a lehetőséggel, ahol vissza lehet vinni, és ők ültetik el.

2022. dec. 11. 12:03
 13/18 Senior Séf ***** válasza:
86%

"...a műfenyő az igazi?"

Már a kérdés is képzavar!

2022. dec. 11. 16:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szép élőt nehéz és költséges találni, az első pár évben kaptunk, hát.... amint tudtunk vettünk egy szép műt, soha nem térnék vissza élőre! Szúr is, számomra büdös is, folyton sörörni kell, még a nyáron is kerül elő tűlevél áá

Órákig farigcsálhatod, aztán meg is kell tőle szabadulni januárban...

2022. dec. 11. 20:34
 15/18 NTBS ***** válasza:
100%
Én műfenyő párti vagyok. Volt olyan év, hogy február végén szedtem szét.
2022. dec. 12. 21:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát a fene tudja.

A műből is van jobb-rosszabb.

Élőből meg elgondolkodtatott mindig, hogy most egy "ünnep" miatt kellett a fának elpusztulnia. Amit nyilván erősen tudtunkra is ad a levelei hullatásával.

Alapból nekem valahogy megölte az ünnep élményét, hogy amint vége a fene nagy szeretet ünnepének, vagy felaprítjuk a fát és el tüzeljük, vagy kib-sszuk az utcára és elviszi a kukás. Bár valahol ez jellemzi magát a pillanatnyi szeretetet is.

Másrészt meg ott van az ünnep élménye, amihez hozzá tartozik a fa és az illata, a tűlevelek sepregetése a padlóról.

És ott van a tény, hogy a műfenyőt pont ugyanúgy nem tudom hova rakni a kis lakásomban és menne a kukába mint az igazi.

Hát fene tudja. Összességében az mondom kimegyek budapestiként megnézem az ország fáját mg elmegyek kirándulni az erdőkbe és inkább ez jelenti számomra az ünnepet mint a fenyők a lakásban.

2022. dec. 13. 01:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban élő volt, de gyökeres. Aztán kiültettük a kertbe. Mikor nagyobb lettem és már amúgy sem nagyon fért több fenyő a kertbe, akkor lett mű. Igazából sokkal praktikusabb, kényelmesebb. És nem kell belőle minden évben újat venni, nem hiszem hogy a világ pont az én műfenyőmbe hal bele amit tizensok éve hasznalunk, és még fogunk is majd.

Jövőre viszont már gyerekem lesz, akkor szeretnék igazit, de nem kivágottat. A probléma hogy mi lakásban élünk, nem tudom karácsony után hova lehetne ültetni. Már azon is gondolkoztam, hogy gerillában kivinni valami random erdőbe és oda majd elültetni. De annyit nem ér, hogy a végén még megbüntessenek érte. Majd ezt még kitalálom.

2022. dec. 16. 23:44
 18/18 anonim válasza:
A nevében benne van,hogy:mű az anyaga is mű. Már hogy lenne az az igazi?
2022. dec. 24. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!