Adnátok karácsonyra pénzt egy 11 éves lánynak?
"Vegyél neki valamit. Lehet az ruha, könyv vagy bármi és adj hozzá egy kis pénzt"
A ruha, könyv, valami meg másnap a kukába -mert nem az, amit akart, helyette a kicsivel több pénznek meg örült volna.
Ha a gyerek (vagy helyette a szülök) azt kérik, pénzt adjatok neki, akkor adjatok azt, mellé max. egy kis csokit.
hát nincs nagyon karácsonyi hangulata annak ha pénzt adsz neki, de egyébként ha veszel/csinálsz hozzá valani szép képeslapot és mondjuk táblacsokit/bonbont akkor úgy szerintem szebb
én ilyen korban mindig vártam hogy mit kapok és mikor pénzt kaptam mindig csak fejeket vágtam majd odaadtam anyunak
(most 16 vagyok és még mindig jobb szeretem a rendes ajándékot,még akkor is ha nem annyira tetszik, legalább gondolkozott rajta, látszik az igyekezet)
Nem adnék.
De azt se értem, miért kellene pénzt adni. Ajándékozz meg olyan embereket, akiket ismersz annyira, hogy tudod, minek örülnek.
15-ös: ahogy látom, te sem fogod fel a lényeget, ahogy a válaszolók többsége sem! Ha a gyerek olyan ajándékot szeretne, vagy olyasmi kell neki, ami túlmegy az általános ajándékokm összegén, akkor sokkal értelmesebb dolog, ha mindenki odaaadja ezt az összeget és a végén összejön annyi, hogy meg tudja venni a komputert, biciklit vagy amit akar, mint hogy kap egy csomó "igazi" ajándékot, könyvet, pulóvert, édességet, ami nem tetszik neki, nem tud vele mit kezdeni, amire meg szüksége lenne, azt nem kapja meg.
Vagy a másik megoldás, hogy pl. te megveszed neki a laptopot, ami kell az iskolában, csak akkor meg ne sírj, hogy rettentö drága!
16, van gyerekem, bár már 25 éves.
Soha, senkitől nem kapott pénzt (nem örül neki, ragaszkodott mindig ahhoz, hogy meglepetést szeretne). Viszont akik megjándékozzák, ismerik, ráadásul van szájuk, hogy kérdezzenek. Ezért aztán nem volt felesleges és rossz ajándék sosem.
Igen lehet így is viszont ez kb ugyanaz mintha nem kapna pénzt a gyerek hanem a szülők rokonok összedobják a pénzt és megveszik amit szeretne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!