Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mit főzzek karácsonykor, ha...

Mit főzzek karácsonykor, ha nem nagyon tudok ilyen klasszikus ételeket?

Figyelt kérdés

Tök finoman főzök, DE csak egytálételeket szoktam, mert unom. Nem szoktam sosem két fogást, meg ilyen órákig készülő kajákat, csak olyat, ami gyorsan és kevés munkával készül el. Sütni sem szoktam, feleslegesnek tartom. Ha finomságra vágyunk, veszünk a boltban.

Karácsonyra viszont kéne valami egyszerű ünnepi étel, meg egyszerű sütemény, mert azért a 2,5 éves lányomnak legyen már meg a hangulat, ami nekünk is megvolt, amikor gyerekek voltunk.

Tudnátok egyszerű, kevés fogásból álló karácsonyi ételt mondani, ami nem sok munkával jár, és nehéz elrontani? :O Csak szentestére kéne, többi nap mehet a szokásos... :D

2022. nov. 12. 11:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy ilyen narancsos kacsacombot tényleg nem nagy ördöngősség elkészíteni, most az, hogy kicsit hosszabb ideig sül, nem nehezíti az elkészítést. Mellé tört krumpli, párolt lilakáposzta, ez elég karácsonyi.
2022. nov. 13. 15:39
 12/15 anonim válasza:

Sütinek a kicsivel tényleg jó ötlet a kókuszgolyó. Lehet készen kapni darált kekszet.. Meg lehet venni a bejglit is boltokban -cukrászdákban- árfüggő. A szeletelése, tárcára tevése a kicsivel már egy kellemes hangulat.

Étel ..: meg kell kérdezni ki mit szeret(ne) ? Valami tepsis, vagy sütőzacskós hús.

Érdemes valami tárolható ételt is készíteni, hogy másnap ne kelljen a főzéssel foglalkozni.

2022. nov. 14. 21:11
 13/15 anonim ***** válasza:
en altalaban aszaltszilvas-baconos csirkemellet sutok. isteni. csak kicsit kikloppfolos a husit,so-bors, bele 1-2 szem aszalt szilva, betekered baconba, tepsibe rakod, es megsutod. emelle krumplipret szoktam csinalni. desszertnek pl bobajka, kokusz telercs-rud, kuglof. 🙂
2022. nov. 19. 21:00
 14/15 anonim válasza:
Baconbe tekert csirkemell, vagy aszalt szilvával töltött csirkemell krumplipürével, mézekalács
2022. nov. 19. 22:40
 15/15 anonim válasza:
Szerintem valami "tartósat" rendelni (pl. töltött káposzta, vagy hasonló) és mellé lehet készíteni ami gyorsan elkészül. Sült csirke esetleg csirkecomb megtöltve. Az is gyors és nincs vele gond. Süteményt is lehet rendelni. Legfeljebb azt is kipótolni valami előbb elkészíthetővel.
2023. nov. 24. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!