Általában mikor kezdtek el komolyabban foglalkozni a karácsonnyal?
Van, aki már megveszi mostanság az ajándékokat? Vagy megvette?
Esetleg ráér majd mondjuk novemberben?
Úgy dec. 1-től.
De az ajándékok egy részét van, hogy hamarabb megveszem. Ha bármikor évközben látok valakinek nagyon találó ajándékot, akkor megveszem és elteszem karácsonyig.
Először most Halloween. Közben viszont az adventi naptárhoz már megvettem mindent; majd a napokban bele is pakolom.
Mikulás csokikat már vettem, a Mikulás levele, amit minden évben küld, még nincs meg, majd most csinálom.
Szaloncukrokat már láttam, hogy árulják, meg is fogom venni. Így legalább el lehet osztani a kiadásokat időben.
A sütéshez az alapanyagokat november vége felé már lehet beszerezni (elállósakat), illetve az ajándékokat is novembertől folyamatosan.
Fát persze majd december közepén csak; díszíteni pedig 24-én szoktam.
December első hetén jön a karácsonyi dekor.
Addig nálunk maradnak a tök mécsesek, a kis halloweeni díszek, az őszi dekoráció a lakásban is.
December elején azonban már tesszük fel a fény füzéreket és a fát is felállítjuk (bár sok háznál máshogy van), de nekem olyan rövid ideig tart a karácsony, hogy szeretek már hamarabb hangulatba jönni.
Ajándékozni már csak a gyerekeknek évek óta, szülőknek 1-1 ajándékkosár, többi rokonnál csak látogatás. Férjemmel meg mindig amire épp szükségünk van megvesszük, nem költünk pluszba karácsonykor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!