Nem vagytok szomorúak amiatt, hogy lassan vége a karácsonynak?
Komolyan vannak, akik órára pontosan mérik, hogy 3 nap a karácsony? XD Ez nekem kicsit furcsa.
Amúgy a karácsonynak is, mint a kereszténység legfontosabb ünnepeinek nyolcada van. Ez kereken egy hét a pontos ünnep után (dec. 25./jan. 07.), ezen a héten kisebb, közvetlenül a karácsonyhoz kapcsolódó ünnepek vannak, amelyek még a karácsonyhoz tartoznak. Ilyen például karácsony másnapja, az aprószentek stb. Ezeken a napokon még Jézus születését ünnepeljük, azonban vannak kisebb, még ehhez kötődő események, amelyekre megemlékezünk, például az első keresztény vértanúra is, a Heródes király által legyilkoltatott babákra is stb.
Sajnálom, ha nálad a két ünnep közötti időszak szürke hétköznap.
Én akkor szoktam egy kicsit elmélázni, ha vége a szilveszternek/újévnek is és szépen elérkezik a vízkereszt utáni vasárnap. Na, akkor jönnek a szürke hétköznapok. De igazából akkor sincs rá annyira ok, mert jön a farsang, esszük a fánkot, elűzzük a telet, aztán újra jön a jó idő, meg a húsvét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!