Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Sokaknál a Karácsony az...

Sokaknál a Karácsony az ajándékokról szól, vagy inkább a szeretetről, esetleg ajándékok nélkül is?

Figyelt kérdés

2021. dec. 23. 18:45
A kérdező szavazást indított:
Ma már a pénzről szól sajnos minden
Ma inkább már csak tárgyakat adunk szeretet helyett
Nálunk nincs ajándékozás
A gyerekek kapnak apróságokat, a felnőttek társasoznak
Szeretek adni szívből, nem megszokásból
Adnék de nincs kinek
22 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én szívesen adok ajándékot azoknak az embereknek, akiket szeretek, közel állnak hozzám és ismerem őket, de annak ellene vagyok, hogy sokan úgy gondolják, hogy mindenkinek kell ajándékot venni, akivel már valaha 1 mondatot is beszéltek, de amúgy nem is igazán ismerik azt az embert, így mindenféle felesleges dolgot összevesznek és azon megy a stressz, mit vegyenek.

Szerintem a mi családunkban ez jó volt. A felnőttek egymásnak nem nagyon vettek semmit, csak mi gyerekek kaptunk valamit, mi még írtunk listát a “Jézuskának”. Nagyobb korunkban meg pl. a mamáméktól, unokatesóméktól pénzt vagy ajándékutalványt kaptunk, mert már nem találkoztunk olyan gyakran, nem tudtuk, minek örülne a másik.

2021. dec. 23. 20:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig adok ajándékot. Nem megszokásból csak boldogsággal tölt el, ha másnak örömet okozok ☺️
2021. dec. 23. 23:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig adok ajándékot, nem azért, mert illik, hanem mert szeretek ajándékozni, kreatívan csomagolni, ötletelni, minek örülne az illető.

De ettől függetlenül nekem az ünnepek (kivéve a születésnap, mert akkor egyszemélyes programjaim vannak) társasági esemény, családi.

2021. dec. 24. 11:08
 4/4 anonim válasza:

Én idén apróságokat adtam. Kávé, tea, mustár, torma, illetve a szolgáltatómnál jogosult voltam egy középkategóriàs telefon ingyen kihozatalára, igy az odaadtam páromnak, meg vettem rá egy tokot. Kb 30-40€-bol megoldottam mindent.

Egyrészt a karácsony nálam már nem arrol szol, hogy ajándékozgatunk, másrészt meg a munkahelyem idáig birta a covid miatt. Decemberben 20-án mindenkit szélnek eresztettek…

2021. dec. 25. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!