Sokaknál a Karácsony az ajándékokról szól, vagy inkább a szeretetről, esetleg ajándékok nélkül is?
Én szívesen adok ajándékot azoknak az embereknek, akiket szeretek, közel állnak hozzám és ismerem őket, de annak ellene vagyok, hogy sokan úgy gondolják, hogy mindenkinek kell ajándékot venni, akivel már valaha 1 mondatot is beszéltek, de amúgy nem is igazán ismerik azt az embert, így mindenféle felesleges dolgot összevesznek és azon megy a stressz, mit vegyenek.
Szerintem a mi családunkban ez jó volt. A felnőttek egymásnak nem nagyon vettek semmit, csak mi gyerekek kaptunk valamit, mi még írtunk listát a “Jézuskának”. Nagyobb korunkban meg pl. a mamáméktól, unokatesóméktól pénzt vagy ajándékutalványt kaptunk, mert már nem találkoztunk olyan gyakran, nem tudtuk, minek örülne a másik.
Én mindig adok ajándékot, nem azért, mert illik, hanem mert szeretek ajándékozni, kreatívan csomagolni, ötletelni, minek örülne az illető.
De ettől függetlenül nekem az ünnepek (kivéve a születésnap, mert akkor egyszemélyes programjaim vannak) társasági esemény, családi.
Én idén apróságokat adtam. Kávé, tea, mustár, torma, illetve a szolgáltatómnál jogosult voltam egy középkategóriàs telefon ingyen kihozatalára, igy az odaadtam páromnak, meg vettem rá egy tokot. Kb 30-40€-bol megoldottam mindent.
Egyrészt a karácsony nálam már nem arrol szol, hogy ajándékozgatunk, másrészt meg a munkahelyem idáig birta a covid miatt. Decemberben 20-án mindenkit szélnek eresztettek…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!