Mikor díszíted fel a karácsonyfát?
Dolgozom karácsonykor, ezért mindig 23-án díszítjük a fát a gyerekekkel együtt. Ajándék azonban 24-én este van, amikor már megjöttem.
De a gyerekkori minta ég a szívemben: dec. 24-én délután díszítettük a fát. 5 órakor szólt a csengő és ajándékoztunk, utána vacsoráztunk.
Nagy fánk van, mindig plafonig érő és terebélyes, illetve rengeteg dísz is van hozzá, szóval nem 5 perces meló, de azért nem is kell rá olyan rengeteg idő. Szenteste délelőtt el szoktuk kezdeni, utána déltől elintézem a többi karácsonyi és karácsony előtti dolgot, majd miután hazaértem még folytatom egy kicsit, de ekkor általában már csak a házilag készített díszek hiányoznak. Általában gyertyaszentelő után bontjuk el, ahogy a hagyományban is szerepel.
#3.
Pacsi! Én is így gondolom, nem vagyok én bevásárlóközpont, hogy szeptemberben már a karácsonyon kattogjak...
5. vagyok.
Amúgy szenteste is sötétedés előtt még advent, ami visszafogott díszítésileg. Szóval nem értem, miért állítják egyesek fel már kis túlzással akkor, amikor 1 fokkal hűl a kánikula...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!