Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Szerintetek is furcsa egy...

Szerintetek is furcsa egy ilyen meghívás? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, itt dolgozom, pár hónapja egy munkahelyi bulin megismertem egy indiai lányt. 3x találkoztunk eddig, mindig céges bulikon, szóval annyira sokat meg mélyen azért nem beszélgettünk, ezért is lepett meg, mikor egy hete rámírt a céges cseten, hogy mit csinálok Karácsonykor, családdal leszek-e. Mondtam neki, hogy nem valószínű (nincs nagy családom, egyedül a testvéremékhez mehetnék, de ők is külföldön vannak, csak másik országban), erre mondta, hogy szóljak, hogy ha nincs hova mennem, mert akkor mehetnék hozzájuk. A húga meg a sógora jön hozzá látogatóba, szóval így hárman lesznek. (Tavaly ő egyedül karácsonyozott.)

Érdekelne, hogy itt hogy látják egyesek... csak nekem fura ez a meghívás?

Egyébként habár indiaiak, de keresztények ők is, legalábbis a lány hívő, templomba járó keresztény, szóval a Karácsonyt valószínűleg nem csak ilyen "bulis" napként éli meg, teljesen kívülállóként.

Még nem válaszoltam neki, hogy elfogadom-e a meghívást, mondtam neki, hogy még gondolkodom, lehet, hogy a testvéremékhez megyek (ez így is van, csak a nyelvi korlátok miatt a múltkor is elég feszengős volt a vendégség)

Egyrészt örülök hogy meghívott, másrészt meg nem tudom, mit kéne csinálnom.

Nekem európaiként biztos nem jutna eszembe meghívni magamhoz egy kollégát, még akkor se, ha jól éreztük magunkat a bulikon.

Először még az is megfordult a fejemben, hogy talán azért hívott meg, mert tetszem neki (4 évvel vagyok idősebb, mindketten 30 körüliek vagyunk, és mindketten egyedülállók), de aztán a hétvégén is elmentünk bulizni és másokat is kérdezett, hogy hol töltik a Karácsonyt. Ilyen nagyon kedves, aranyos lányról van szó.

Vajon csak udvariasságból ajánlotta fel mondván, hogy úgyis visszautasítom?

Nem tudom mit csináljak. Bevallom nekem tetszik a lány - közvetlen, vicces, okos, de nem hiszem, hogy én lennék az esete.

Egyébként még az sem biztos, de azt hiszem, hogy egy több napos utazást tervez, kirándulással, hegymászással vagy síeléssel egybekötve. Síelni viszont nem tudok :D

Ti mit csinálnátok egy ilyen helyzetben?

2021. dec. 13. 19:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Telefonon hívd, ne üzengess!!!
2021. dec. 16. 09:04
 12/18 A kérdező kommentje:

Soha nem hívtam telefonon, a számát is csak azért adta meg most a hétvégén, mert átküldtem neki pár fotót amit a buliban csináltam, és ő is rajta volt.

Talán annyira nem volt egyértelmű a kérdés alapján, de egyáltalán nem vagyunk szoros kapcsolatban. 3x találkoztunk eddig, ezenkívül kb 3-4x beszéltünk a céges cseten, az elmúlt 3-4 hónapban. Nem fogom hívogatni.

2021. dec. 16. 09:11
 13/18 A kérdező kommentje:

Na kiderült azért nem írt, mert mikor hazaért a buliból hétvégén, 2 órát tudott csak aludni, mert már hívták hajnalban egy sürgős ügy miatt szerencsétlent. Most is csak futtában válaszolt a cseten, az egész hete ilyen volt.

Szóval úgy döntöttem, ma nem erőltetem ezt a dolgot, inkább péntek este sütök egy zserbót, aztán szombaton ráírok Whatsappon, hogy remélem most már nyugisabb hétvégéje van, és hogy nem kér-e egy kis karácsonyi sütit, mert hogy egyedül nekem túl sok lett. :D

Akkor már szabin lesz, ha ráér max összefutok vele valahol, lepasszolom neki a sütit, aztán legalább megbeszélhetjük ezt a meghívás dolgot.

2021. dec. 16. 17:16
 14/18 anonim ***** válasza:

De teljesen igaza van annak, aki azt írta, neked kell határozott választ adni. Ha meghívok valakit, aki azt válaszolja, meg gondolkodik rajta, majd semmi konkrétat nem mond, az udvariatlan.

Szerintem most az jön, hogy ha meg ervenyes a meghívás nagyon szívesen élnek vele, mikor legyek hol? Vagy pontosítsuk a reszleteket.

Ha meg nem mész az jön, hogy köszönöm a meghívást, nagyon kedves, de úgy alakult, hogy idén … etc.

2021. dec. 17. 13:31
 15/18 A kérdező kommentje:

Azért nem volt annyira formális meghívás... Konkrétan ez volt a beszélgetés - tessék, lefordítottam magyarra a cset üzeneteket:

- Mik a terveid Karácsonyra? A húgom jön.

- Lehet elmegyek a tesómékhoz, de nem tudom még sajnos. Most kicsit spórolnom kell :D

- Haha, oké hát ha épp nincs hová menned, és ha a húgomnak se kell karanténba mennie, akkor szívesen látunk!

(ezt először félreértettem, és azt hittem, hogy a húga a hétvégére jön, és a hétvégére terveznek valamit, úgyhogy megkérdeztem)

- Mármint szívesen láttok most hétvégére?

- Nem, karácsonyra lol!

- Ó, komolyan, karácsonyra? Ez nagyon kedves tőled! De amúgy ti ünneplitek a Karácsonyt?

- Igen, keresztény vagyok!! Úgyhogy ünnepeljük :)

- Hát tényleg nagyon kedves tőled! :) Azt hiszem én is egyedül leszek, ha épp nem megyek testvéremékhez.

- Tavaly egyedül voltam, remélem az idei karácsony majd kárpótol -.-

- Egyedül? :( Ó, sajnálom, rossz lehetett!

- Szólj, ha nem mész, és akkor tervezhetünk valamit. :)

- Hmm köszi! Akkor majd beszéljünk erről! :)

- Rendben! A buliban találkozunk! :)

De a buliban nem tudtam szóba hozni... meg azóta se, hogy ne legyen erőltetett vagy udvariatlan a dolog.

Nem tudom igazából azt sem, hogy a meghívás 24-ére szól vagy mikorra.

Gondoltam, hogy hétvégén a bulin majd megbeszéljük, de nem úgy alakult, most a cseten meg folyton azt írja, hogy mennyire fáradt, mert 2 órákat alszik a melóban a vészhelyzetek miatt, bealszik napközben is, úgyhogy nem akarom ezzel fárasztani, hogy melyik nap, stb.

Ezért gondoltam, hogy hétvégén majd ráírok. Igazából csak azért görcsölök ennyit ezen, mert nem akarok valami magányos lúzernek tűnni, akinek családja sincs, akivel együtt karácsonyozhatna. Jó lenne valahogy lazán felhozni megint a témát, hogy ne tűnjön full erőltetettnek.

2021. dec. 17. 15:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát - ez bizony meginvitálás a javából.

Kiszűrődik a beszélgetésből, hogy a lány szeretne veled és a testvérével karácsonyozni. Tudasd vele, hogy szabadok a napjaid, hányadikán, hány órára, hova menj. Ha meg nem akarsz elmenni (a lánynak emiatt biztosan rossz karácsonya lesz, hiába lesz ott a húga), akkor tudasd vele, amit fentebb a #14. válaszoló javasolt.

2021. dec. 17. 16:21
 17/18 A kérdező kommentje:

"a lánynak emiatt biztosan rossz karácsonya lesz, hiába lesz ott a húga"

Hát ez az, amit kétlek :D

Mármint nekem ő olyan típusnak tűnik, aki folyton szervez valamit és folyton van programja. Hozzá képest én nagyon uncsi ember vagyok szerintem.

Ma visszaírt, arra amit tegnap írtam neki (céges cset, úgy tűnik mégsem ment szabadságra). Mondta, hogy alig aludt az éjjel, most megy majd a húgát felszedni a reptérre. Kérdeztem, hogy tök jó, mentek várost nézni?

Írja hogy "ja nem, most a hétvégét nem a húgommal töltöm 😅😅", hanem kollégákkal (teljesen másik részlegben dolgozó arcokkal) mennek 2 napra síelni.

Kérdezte én mit csinálok a hétvégén, jobb híján azt mondtam neki, hogy lehet elmegyek moziba :D Írta, hogy jó kis lazulós hétvégém lesz akkor :)

Szóval nem az a típus, aki nagyon unatkozna. :) Barátságos meg tök jó fej, de azt hiszem, mindenkivel ilyen. :D

De nem vagyok benne biztos, ezért sem nagyon tudom hova tenni az egészet.

2021. dec. 17. 16:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Hat drukkolok, hogy kiderüljön és jól teljenek az ünnepek!
2021. dec. 17. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!