Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mikor állítasz karácsonyfát,...

Mikor állítasz karácsonyfát, és díszíted fel a lakást?

Figyelt kérdés

Mennyire díszíted fel a házat?

Bennt lesznek fenyő ágak, máshol is, néhány dísszel?

Van adventi koszorútok? Naptáratok?

Kopogtató koszorú az ajtón?

Esetleg égők kinn a kertben?

#szokás #dísz #advent #karácsonyfa #kopogtató koszorú
2021. dec. 9. 16:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%

"Nekem kevés az a 2 hét amíg csodálhatom a fát."

Nem csak két hétig csodálhatod, hiszen hagyományosan, tágabb értelmeben egészen gyertyaszentelőig, tehát február 2-ig tart a karácsonyi időszak, akár addig is megmaradhat a fa. Ha műfenyő, akkor simán, ha viszont igazi, akkor ha hetekkel hamarabb feldíszíted, karácsonyra már épp kezdi majd elhagyni magát...

2021. dec. 11. 20:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Az advent még csak a várakozás ideje, akkor még csak várjuk a karácsonyt, tehát akkor még nem díszítünk, csak adventi kalendárium és adventi koszorú van (valahol ezek is díszek, de ezek épp a várakozást jelzik, ezért ezeknek már itt van az ideje, a karácsonynak viszont még nem, azt előbb ki kell várni). Az igazi díszítés, a karácsonyfaállítás 24-én van, hogy magára az ünnepre, karácsonyra (dec. 25-re, illetve az előestéjére, szentestére) legyen szép minden.
2021. dec. 11. 20:36
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
11-es igen éppen ezért most már műfenyőt vettem és így kibírja. De igazából nekem karácsony előtt nagyobb a varázsa a fának mint utána, ezért aztán vízkeresztig akkor is le szoktam szedni ha még bírja.
2021. dec. 11. 20:55
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"karácsony előtt nagyobb a varázsa a fának"

Ez annak a hatása lehet, hogy a boltokban már októbertől nyomatják a karácsonyi zenét, a karácsonyfadíszeket meg minden ilyesmit. Pedig milyen jó, és milyen fontos(!) dolog tudni vágyakozni valamire, milyen kevesen tanulják meg manapság, hogy nem lehet mindig mindent egyből, amikor eszünkbe jut, hanem ki kell tudni várni az idejét egy csomó mindennek, a napsütésnek, a hóesésnek, a tanév végének, annak, hogy észrevegyen a kiszemeltünk, stb. Én nagyon szeretem az adventet, nem akarnék lemondani róla azzal, hogy már akkor karácsonyt játsszak, amikor még nincs is.

2021. dec. 11. 22:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Karácsonyfát 23-án díszítem fel. Családi hagyomány, én is tovább viszem.

Adventi koszorú van, ez természetes. Keresztények vagyunk.

Albéreltben élek, nem díszítem fel a lakást, mert amúgyis zsúfolt a cuccaink miatt. Nem is nagyon tudnék díszt kitenni/feltenni. A konyhában van karácsony mintás asztalterítő advent eleje óta. Nekem a lakás díszítését kimeríti az hogy az asztalterítőt évszakonként/eseményenként váltom. (Pl most a karácsonyi előtt halloween-os volt). Ehhez az egyhez ragaszkodom.

Ha saját házban élnék, azt díszíteném fenyőágakkal, girlandokkal, pici karácsonyfákkal (esetleg grincsfákkal), az udvaron is lenne égősor.

2021. dec. 11. 22:25
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
November közepétől díszítem a lakást folyamatosan. Kikerülnek első adventre az erkely,ablak fenyek, ajto kopogtato,labtorlo(unnepi), koszoru a nappaliba es az egyeb kis dekorok hetrol hetre. 3. Hetvegere minden kint van mar. Karacsonyfat december 24. Diszitjuk delelott/ delutan sutes fozes kozben.
2021. dec. 12. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!