Mű fenyőt vagy igazi fenyőt szoktatok kraácsonykor állítani?
Mindig kivágott fenyőt és ha lehet, mindig lucfenyőt nem az ára (legolcsóbb), hanem az illata miatt.
Egy évtizedek óta bevált praktika, hogy ne hulljon le a levele a meleg szobában:
Megvétel után lefűrészelek a végéből kb. 1,5-2 cm-es darabot. Így friss vágása lesz a háncs- és farétegnek, jobban felszívja a vizet. Beállítom egy pár liternyi (2 lit.) vízbe, amihez literenként öntök 1 dl-nyi glicerint (gyógyszertár). Ebben hagyom állni a fa díszítéséig.
Olyan állvány szükséges, aminek víztartálya is van. Ha ez nincs, akkor olyan mélyen kell az állványba besüllyeszteni, hogy az alája helyezett, félbe vágott PET-palackot (vagy más edénykét), fel lehessen tölteni a glicerines víz egy részével annyira, hogy a fa vége jócskán beleérjen. Ugyanez van, ha az állványnak tartálya is van. Első éjszaka több vizet szív fel, de később kevesebbet. Az elpárologtatott glicerines vizet naponta pótolni kell abból, amiben megvétel után volt. Nagyon régen kivágott lucfenyőnek kell lenni ahhoz, hogy Vízkeresztig ne bírja ki viszonylag ép levelekkel a fa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!