Mennyiből tudjàtok fedezni a karácsonyi ünnepeket?
Kinél mennyiből jön ki az ünnepi menü, ajándékok, dekorácio, ha ti utaztok, az utazás? Mennyit szántok rá?
Évközben célzottan sporoltok erre, vagy az aktuálisan elérhető megtakaritasbol fedezitek?
Dekoráció évek óta ugyanaz, néha veszek hozzá valami. Most pl vettem egy doboz díszt 2000Ft-ért, így idén ennyi plusz.
4 gyerek van a családban, rájuk kb 15e/gyerek számolok. A 2 saját gyerekre kicsit többet, kb 30-40e/gyerek, de fix ötlet még nincs. A felnőtteknek családonként valami kb 5e Ft-os tétel, egy üveg ital+csoki, vagy hasonló.
Étel terén a plusz kiadás a halászlé, ami 7400 Ft lesz idén. Más ételekhez nem kell semmi különleges hozzávaló, amit amúgy nem szoktam venni, vagy főzni, így az étel költségét nem tudom, az nagyjából állandó a havi szinthez képest. Szaloncukrot nem szoktunk venni.
Ez így durván 160-200e Ft. Szerencsére külön spórolni nem kell rá, ennyi plusz kiadás bármikor belefér a költségvetésünkbe.
Ja, a élő fát szoktunk venni, sima luc maximum 5e Ft.
Én sem spórolok rajta
Amit kér a lányom meg kapja nem nézem az árát. Sose számoltam mi mennyibe kerül. Most csak az én és a párom ajándéka lesz 250ezer forint. A gyerek még nem döntötte el, hogy mit szeretne arra még várok. De bármi is az meg veszem,főleg karácsonykor ajándékozunk amúgy nem nagyon ezért is van a nagyobb összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!