Valaki tud segíteni?
Sziasztok!
Anyámék Jehova tanúi úgy 29 éve kb. Én ebbe születtem bele, de úgy soha nem hittem benne, nem voltam az egyház tagja sem de igazából ugye semmi ünnep nincs nálunk 😅
Én viszont szeretnék karácsonyozni meg fát állítani ajándékot venni adni stb. Jó nem a családnak mert nem tartják de értitek.
Nem lehet viszont se fa se semmi mert az hamis vallás, meg evilági cucc, meg Sátántól jön stb stb
Szóval kifogjak vágni ameddig otthon élek.
Viszont esküszöm,hogy szeretnék végre egy rendes karácsonyt. Tudod elhivod a barátnőd feldíszititek a fát, össze bujtok és a hasonlók ami ilyenkor van.
Mert vágyok rá.
Mit lehet tenni ez ügy érdekében?
Szerintem az egész egy agymosás, népbutítás, és tönkre teszi az összes családi kapcsolatot mint ahogy nálunk is.
Még egy kérdés ezt hogy közeljem a barátnőmmel? Mármint hogy anyámék miatt nincs karácsony. Nagyon égő, már a gondolat is. Meg a magyarázkodás is. Pfuu. Pedig egy fél éve együtt vagyunk mindent megbeszélünk de ezt úgy nem tudom tállalni hogy ne égjen a pofám. Vagy ez egy ilyen "játék"?
Köszi a segítséget!
37
Nem is akarlak meggyőzni. Örülöl neki, hogy hiszel valamiben és hogy (remélem) ahogy csak erőd megengedi megpróbálod Istent a legjobb tudásod szerint szolgálni. Isten megemlékszik azokról, akik tiszta szívvel közeledtek felé.
38
Jézus Isten kinevezett királya, aki felülemelkedett minden lényen az Univerzumban (Istenen kívül). Azt írja az Írás, hogy "imádja őt Isten minden angyala". Ha Jézus egyenlő lenne Istennel, nem azt kéne írja, hogy "imádják őt az angyalai"? Szerinted miért írja ott, hogy Isten angyalai? Mert Isten alárendeli az angyalait Jézusnak, aki a legnagyobb áldozatot hozta az emberiségért és akit Isten kinevezett, hogy uralkodjon.
ez egy buta levezetés volt,a végén kacagtam ezen. Imádni csak istent lehet angyalt tiltott.
de másoljak ugy 40 ige helyet ezzel kapcsolatban felesleges,ha nem hiszel a bibliának.
egyébként hiába jehováztok éjjel-nappal ezt megmondta jézus hogy:
Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
42
Itt Isten kinevezett királyáról van szó. Isten a fiaként emlegeti, Jézus pedig Istent az Atyjaként. Nem egy közönséges angyalról van szó, hanem a legelső lényről, amely Isten után létrejött. Isten első teremtménye volt Jézus, s vele teremtett mindent, ami csak létezi (Univerzum, angyalok, Föld,... )
43
Igen. Aki nem fogadja el Jezust messiásként és Jézus tanításait, azok nem juthatnak az Atyjához.
Megjegyzés: Jézus nem azt mondta, hogy "nem juthatnak hozzám" hanem azt, hogy "az Atyához"
45
Nem vagyok hamis vallásban (egy vallásban sem vagyok). De a Biblia maga íja le, hogy ki Jézus és ki Isten. Beszéltek egymással... Te tudsz magaddal beszélgetni?
Ez egy katolikus dogma aminek őszintén nem is tudom, milyen alapja van... Honnan jött ez nekeik, hogy valaki egyszerre legyen két személy de azért mégis különálló?
46
Abszolút nem vagyok vakonhívő. Csupán tudom, hogyha valaki valakit Fiamnak szólít, valaki pedig azt a személyt Atyámnak akkor azok nem ugyanazok a személyek. Akkor nem lenne értelme sem két különálló személyként írni róluk a Bibliában
Aki azt mondja, hogy a karácsony egy műünnep, az nyilván azért mondja, mert náluk ilyen volt, ilyennek tapasztalta. Nekem teljesen más tapasztalatom van, én keresztyén családban nőttem fel, ez volt a legszebb ünnep számunkra, mikor együtt volt az egész család, illetve előtte meglátogattuk a rokonokat is.
Kérdező, ha otthon élsz, nem tudsz mit csinálni, tiszteletben kell tartani a döntésüket. Ha változtatni szeretnél, majd ha elköltözöl, kialakíthatod a saját ünnepi szokásaidat. Vagy az is jó lehet, amit írtál, hogy a nagyszülőknél próbálkozol.
Nálunk édesanyám mindig meghívta hozzánk a magányos ismerőseinket, hogy velünk karácsonyozzanak.
48
A karácsony egy műünnep. Egy évben nem csak egy nap kell összrgyűljön a család. Pláne nem egy pogány ünnepen.
49-es:
Az ünnep olyan, amilyenné teszed. Nem mondtam, hogy csak egy nap kell összejönni a családnak, ha számodra minden nap ünnep, az is jó, csak attól nem válik egy nap különlegessé. Ha pogány ünnepet akarsz tartani, azt is lehet. Van egy ateista ismerősöm, az ugyanúgy ágál a karácsony ellen, mint a Jehova tanúi, csak éppen azt mondja, hogy ez egy vallásos ünnep. Ő napéjegyenlőséget vagy valami ilyesmit ünnepel, és ki van akadva, ha "boldog karácsonyt" kíván valaki valakinek. Lehet mérgelődni, hogy mások miért ünnepelnek, meg mit, de érdemesebb inkább szebbé tenni a magunk és mások életét a sok kritizálás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!