Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Melyik ajándék opció lenne a...

Melyik ajándék opció lenne a jobb döntés?

Figyelt kérdés
Életemben először végre olyan ajándékkal készülök, amiről tudom, hogy telibe találok vele. Egy képregénysorozatról lenne szó, amit a páromnak szánok. Idén jön ki egy különleges kiadás, mely tartalmazza egyben mind a hat, egyébként különálló kötetet. Nem mondanám, hogy baj, hisz tudok félretenni, de ez egy 50ezer forintból kerülne ki, picit drága ugyan, de már látom magam előtt a boldogságot az arcán, mikor meglátja. Ám, vannak sokkal olcsóbb master edition kiadások is, melyek két-két kötetet tartalmaznak. Nyilvánvalóan olcsóbb is úgy, de boldog lennék, ha a nagyobbikat tudnám neki adni. Félek viszont attól, hogy egy ekkora ajándék (elvégre otthon van a képregények világában, ránézésre tudja, hogy nem egy olcsó dologról van szó) majd rossz szájízt fog benne hagyni. Nem szeretnék az ajándékkal túllőni a célon, nyilván azért fordult meg ez a lehetőség a fejemben, mert fordított helyzetben én sem tudnék minden nélkül elfogadni egy nagyobb volumenű ajándékot. (Persze ez elég relatív.) Mit gondoltok, a kisebbik verzió, vagy a nagyobb érné meg jobban? Mindegyik láttán önkívületi állapotba kerülne, de érdekel, hogy mit gondoltok, melyik az úgymond praktikusabb? (Nyilván az árkülönbség sem mindegy.)

2020. aug. 17. 02:40
 1/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, de még mindketten tanulók vagyunk. Én most kezdem az egyetemet, ő most fog végezni. Olyan szempontból tartom ezt az információt fontosnak, hogy tisztázzam, egyelőre még nem vagyok keresőképes, nem is dolgozhatok a szanálós évben...
2020. aug. 17. 02:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mióta vagytok együtt a pároddal? Mennyire komoly a kapcsolatotok? Együtt éltek? Eddig mekkora értékben ajándékoztatok? Milyen a szüleid anyagi helyzete? Honnan tudod majd összegyűjteni ezt az összeget?

Ez egy összetett dolog, nem mindegy, hogy fél éve jártok vagy 2-3 éve, eddig 2-3 vagy 10-20 ezer forint értékben ajándékoztatok, hogy a szüleidtől van a pénz, vagy diákmunkával szedted össze, hogy jómódú családból származol, vagy emiatt esetleg másról le kell mondanod/mondanotok.

2020. aug. 17. 04:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én már kaptam 40-50 ezer közötti ajándékot a páromtól, mert épp annyiba került, amit szeretett volna venni nekem. De nem szoktunk ilyen értékben venni. Csak 10-20 ezer körül max.

Nem volt kellemetlen egyikünknek sem. És nem is csináltunk rendszert az ilyen drága ajándékokból.

Mi régóta együtt vagyunk, tudom, hogy ezzel nem verte magát költségekbe, mert nem okozott neki gondot anyagilag.

2020. aug. 17. 13:53
 4/6 anonim ***** válasza:
23%

Mi lenne, ha megvennéd a teljeset, de nem egyszerre adnád oda, hanem mondjuk 3-at most, 3-at meg karácsonyra?

Szerintem arányaiban jobban megéri megvenni az egészet, mint 2-esével, ez általában így szokott lenni.

2020. aug. 17. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Arra vigyázz, hogy ha ilyen nagy képregény szakértő, nehogy megvegye magának. Szóval ne sokkal előtte vedd meg, hogy majd hónapok múlva odaadod, mert akkor lehet, hogy közben megveszi ő is.
2020. aug. 17. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Adom az utolsónak. Én tavalyelőtt (akkor voltunk 2 éve együtt) egy xboxot vettem barátomnak. Tudtam mennyire szeretné, igazából a pénz se volt akadály csak közben folyamatosan mondogatta, hogy megveszi azt az xboxot. Én meg kontráztam, hogy nehogy már ilyen dedós hülyeségre költsön stb stb

Be voltam sz*rva rendesen, nehogy megvegye karácsony előtt. Nyilván gyanút fogott amiért kézzel-lábbal tiltakoztam ezért vettem magamnak is egy konzolt (hogy tudjunk néha együtt játszani) és karácsony este csak azt raktam a fa alá. Na, utána ő volt besz*arva, hogy nemis xboxot kapott :D de végül hatalmas öröm, minden volt :)

Na, ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha tudod, hogy nagyon szeretné, nagyon örülne neki, nagyon szereted őt és BELEFÉR a büdzsédbe akkor érdemes megvenni. Ha pedig gyanút fog vagy valami akkor vegyél egy apróságot, tényleg valami piti dolgot és azt rakd a fa alá, hogy teljesen eloszlasd a gyanúját és a végén baromi nagy öröm legyen :)

2020. szept. 20. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!