Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Utálom anyagi csőd a karácsony...

Utálom anyagi csőd a karácsony, csak én vagyok ilyen aki így érzi?

Figyelt kérdés

Mindjárt sirok komolyan :(

Minden drága mindneki elvárja az ajándékot stb ...szép dolog ha én is kapok de viszonozni illik és nekem nem telik ra anyira hogy 10en valahány emberre költsek.

A vendéglátás etelek sütemény szinten egy vagyon jól mínuszba vágja az embert :(

2019. dec. 17. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ti alakítottátok ilyenre. Én 4 embernek veszek csak, és nem is várják el, és nem horror összegben. Idén nálam leszünk, de a többiek is beszállnak a kajába. Nem mintha nem tudnám kifizetni, de bunkóság mindent egy embertől várni.

Nálunk jó a karácsony, nem sírok 😊

2019. dec. 17. 14:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Nincs kőbe vésve de ha én kapok illik viszonozni más is így gondolja nem ?
2019. dec. 17. 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Mi megbeszéltük pár éve, hogy csak a gyerkőcök kapnak ajándékot. Mi felnőttek úgyis megvesszük magunknak amire szükségünk van. Most az együtt töltött idő az ajándék. Sokkal jobb mint amikor hetekig azon görcsöltünk, hogy ki mit kapjon és a végén úgysem tetszett neki vagy már megvette magának. Nem az ajándékról szól az ünnep...
2019. dec. 17. 14:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A jövőben beszéljétek meg, hogy ne ajándékozzatok, max csak egy bon-bon vagy bor.

Nálunk is csak a gyerekek kapnak ajándékot, és tök jó ez így! Nem anyagi csőd. Mindenki nyugodt, nem stresszeljük szét magunkat.

A kaját is mindenhol összedobjuk. Az én családomnál és a férjem családjánál is. Mindenki visz valamit. Valaki a halászlét/levest főzi, más a sülteket süti, a harmadik meg a köreteket, süteményt. Megosztjuk a munkát. És így nagyon jó, nem egy emberre hárul minden teher, nem azzal töltjük a karácsonyt, hogy egész nap a konyhàban robotolunk. Ezt mi alakítottuk így és nagyon jól bevált. Felnőtt emberek ezt meg tudják beszélni egymás között szerintem🤷🏼‍♀️

2019. dec. 17. 20:43
 5/9 anonim ***** válasza:

2: de én attól a 4 embertől kapok, akinek adok is. Semmi értelme a mindenki mindenkinek ajándékozásnak. Ha van rá pénz, akkor se lehet ennyi embernek jó ajándékot venni.

Ajándékozás nincs baráti körben, tágabb családi, rokoni körben. Ha megyünk egymáshoz valamilyen ünnep alkalmából, viszünk italt, sütit. Az együtt töltött iső a fontos, nem az ajándékok.

2019. dec. 17. 23:29
 6/9 anonim válasza:
100%
Mi is csak gyerekeknek adunk ajándékot. Felnőttek meg összehordják a kaját. Így nem költünk sokat, és főleg nem stresszelünk.
2019. dec. 18. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Amúgy meg Karácsony minden évben van, nem váratlanul érkezik.

Akár màr januárban elkezdhet félre tenni rá az ember.

2019. dec. 18. 17:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Januárban is megvan az aktuális kiadás mindig , sajnos nem vagyok milliomos....

Az a bosszanto,hogy a rokonok tudjak az anyagi helyzetem mégsem változtatnak semmin az meg hogy én ne viszonozzam leégne a bőr a pofámrol :( csak hát nehéz

2019. dec. 18. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta, hogy vendégül kell látnod bárkit is?

Úgy kell intézni, ha rokonlátogatásra kerül sor, hogy te menjél hozzájuk, nem fordítva, és akkor neked nem kell sütni, főzni, mivel ők látnak vendégül téged!

Ajándékba meg családonként elég vinni egy üveg bort, abból is meg tudod venni a legolcsóbbat 500 forintért.

Tíz különböző helyre is mehetsz így, és 5000-ből megvan mindenkinek az ajándéka! Ha meg nem isznak alkoholt, akkor viszel nekik édességet, teát, kávét, sütit...

Ha van kedved, csinálhatsz mézeskalácsot. Abból brutális mennyiségű adagot lehet gyártani nagyon kevés pénzből, és ajándéknak tökéletes felnőtteknek és gyerekek részére is!

2019. dec. 18. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!