Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nektek is ilyesfajta a karácsony?

Nektek is ilyesfajta a karácsony?

Figyelt kérdés

Azt mondták, hogy a karácsony más lesz amint elkezdek dolgozni, de már 2. éve ugyan annyira imádom, mint az elmúlt 18 évben. Egyszerűen remek hangulata van az egésznek. Nem értem a savanyú embereket az oldalon se, ott van a további 355 nap amin tudják utálni a világot.

Ti hogyan álltok hozzá a karácsonyhoz?

Ti szeretitek magát az ünnepet? Ha igen, miért? Ha nem, akkor miért nem?

2019. nov. 24. 16:33
1 2
 1/11 anonim válasza:
62%
Nem szeretem, mert mindig csak a feszkó meg a takarítás van. Megkönnyebbülök, amikor vége van.
2019. nov. 24. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Én szeretem, de meg tudom érteni azt, aki nem. A szomszédasszony minden rokonát, szerettét elvesztette. Minden karácsonykor kimegy a temetőbe, neki ilyenkor szomorúbb az élete, mint az év többi napján.
2019. nov. 24. 18:07
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Én mindig azzal szembesülök, hogy elmúlt. A várakozást szeretem igazán. November közepétől kezdek rá készülni, szóval így egész december karácsony. Régebben is szerettem, na de mióta gyerekem van azóta mégjobban készülök rá. Idén a szokásosnál is nagyobb izgalommal várjuk a karácsonyt, mert nagy esély van arra, hogy akkor születik a babánk :)
2019. nov. 24. 18:25
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

Én nekem az adventi időszak és a szenteste sokkal jobban bejön, mint maga a karácsony (december 25). Nagyon szeretek készülődni a közeledő ünnepre, én már most elkezdtem díszíteni a lakást, a szobámban már égnek a karácsonyi izzósorok, áll a "mini karácsonyfa", mindez nagyon hangulatos ezen az amúgy sötét késő őszi, kora téli estén:)

Számomra a szenteste a karácsonyi időszak tetőpontja, szerintem akkor van a legmagasabban az ünnepi hangulat, nagyon szeretem a meghitt, ünnepi fényekkel és mennyei illatokkal teli varázslatos szentestét :)

Viszont mikor elérkezik december 25-e, akkor egy icipicit elszomorodom, mert tudom, hogy már nagyon a végéhez közeledik az ünnep, és 26-án már nincs annyira tetőfokán számomra a hangulat.

De búsulásra még semmi okom, mert jön december 31-e, szilveszter, és január elseje, az Újév napja, amikor ismét tetőfokára hág a hangulat, akár egyedül töltöm a családommal az ünnepet pihenve, tv-t nézve, fasírtot sajttal és padlizsánkrémmel eszegetve, akár házibuliban vagyok a haverjaimmal svédasztallal, tucatnyi itallal és jó zenékkel :)

Január 2. napján viszont mindig elkap a szomorúság, mert most már tényleg véget érnek az ünnepek és kénytelen vagyok visszaszokni a szürke hétköznapokhoz... :(

2019. nov. 24. 18:42
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

"Nem szeretem, mert mindig csak a feszkó meg a takarítás van."

Mert egyenként az év többi napján eszedbe se jut a takarítás.

2019. nov. 24. 18:49
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Szeretem a karácsonyt.

Engem nem zavar, ha nincs kitakarítva vagy ilyesmi, eszemben sincs ilyenek miatt stresszelni. Az ebéden sem idegeskedek, vagy rendelünk valahonnan, vagy ha épp van kedvünk, akkor főzünk. Mi egész évben szeretünk jókat enni, ebből a szempontból a karácsonyon nincs semmi rendkívüli. Nem úgy vagyunk, mint azok, akik egész évben csak karácsonykor laknak jól.

Szeretek ajándékozni, örömet szerezni másnak, de csak annyi pénzt áldozok rá, ami nem megterhelő. Amikor rosszul állunk anyagilag, nem verjük magunkat emiatt adósságba.

Szívesen díszítgetem a lakást, szeretem a karácsonyi hangulatot.

2019. nov. 24. 18:58
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

Karácsony előtt nekünk is ki kell takarítani a szobánkat. Na, nem visszük túlzásba :). Persze máskor is ki kell, akkor is csak úgy kb. csináljuk. Anyánk megszokta már, hatan vagyunk testvérek, ebből 4 fiú. Patika rend soincs nálunk, de a kosz sem esz meg bennünket.

Én nagyon szeretem a karácsonyt, szeretem, ha sokan vagyunk együtt. Olyankor megyünk a nagyszüleinkhez is meg az unokatestvéreinkhez is, de nem is ez a lényeg.

Ugyanannyira várom, mint kiskoromban. Tavaly poénból elmentünk az öcsémmel a Jézuskavárásra is, mint kiskorunkban, az azért elég furcsa volt. De a 24-i esti társasjátékot és az éjféli misét nagyon várom.

2019. nov. 24. 19:10
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
előző vagyok, az lemaradt, hogy 20 éves fiú vagyok.
2019. nov. 24. 19:11
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell rögtön lesavanyúzni azt, aki nem ugrál örömében, mert jajj, Karácsony van. Nem mindenkinek van jó családja, hogy legyen minek örülni.

Számomra ez az ünnep kb 12 éves korom óta azt mutatja, mennyivel jobb annak, akinek nem félalkesz az anyja, és nem utálja egymást az anyai-apai oldal:( nálunk ugyanis erről szól a történet, mindenki extra erővel szid mindenkit, de persze a háta mögött, a szemébe meg jópofizik. Kösz, de ebből nem kérek, és kikérem magamnak, hogy emiatt lennék savanyú stb. Érdekes, az év többi napján tudok örülni. Itt viszont nem fogom csak azért eljátszani, mert ez lenne a “normális”. Ahhoz normális viselkedés is kéne a többi ember részéről. Egyedül a kis unokatestvéreim miatt tartom magam, jó látni, hogy ők legalább még élvezik ezt.

2019. nov. 24. 20:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem azokat savanyúztam le, akik nem szeretik az ünnepet...

Azokat savanyúztam le, akik hurrogják le az embereket mert szeretik.

2019. nov. 24. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!