Boltosok! Van tényleges, gyakorlati haszna az október-novemberben kirakott karácsonyi dekorációnak?
Bár nem vagyok boltos, de szerintem van.
Vannak olyan üzletek, ahol már szeptemberben kirakják a karácsonyi termékeket és megfigyeltem, hogy utána rögtön elkezdenek érdeklődni, nézelődni a karácsonyi tematikájú termékek között a vásárlók. Én már szeptemberben vettem néhány szép karácsonyi díszt, és örülök, hogy évről- évre egyre korábban pakolják ki az üzletek az ünnepi termékeket :)
Sokan ugyanis nem szeretik decemberre halogatni a karácsonyra való felkészülést, és már októberben, novemberben túlesnek rajta- elkerülve ezzel a decemberi tumultust.
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha valaki korán felkészül a karácsonyra, mert sokkal kevesebb stresszel jár, mintha az ünnep előtt néhány nappal idegeskedünk a vásárlások miatt.
Én sem vagyok boltos.
Én kifejezetten rühellem.
Biztos van, ha nem is összességében (bár lehet, hogy úgy is), de kiegyenlítettebbé teszi a magasabb bevételt.
Mert a saját példámon, igen, én is vettem már októberben karácsonyfadíszt, és igen, utáltam, de a korábbi évek tapasztalata alapján nem várhatok vele adventig, amikor nekem örömet okozna a vásárlás és a nézegetés, mert addigra egy csomó mindent "lerabolnak" a vásárlók.:(
Ezen kívül azért is utálom, mert az összes október-decemberi ünnepet "ellopják" azzal, hogy már októberben rám erőltetik a karácsonyt:(
A boltosok olyan termékeket tesznek ki, amilyenre igény van. Ha egyik évben azt tapasztalják, hogy az emberek már októberben érdeklődnek a karácsonyi termékek iránt, akkor a következő évben ki fogják tenni őket már októberben. Mert ha nem teszik, akkor a vevő szépen átmegy máshova vásárolni, ahol már októberben megvehet mindent. Én idén ősszel kezdtem egy virágboltban dolgozni, és a főnököm már előre szólt, hogy mindenszentek után rekordgyorsasággal kell eltávolítanunk a koszorúkat, és előpakkolni a karácsonyi dekort, mert keresni fogják a vásárlók. A mindenszentek utáni hétfőn pedig már tényleg jöttek érdeklődni, hogy mikor lesznek kaphatóak az adventi termékek. Volt, aki csak azért jött be, hogy megnézze a kidekorált boltot. Nekem sem tetszik egyébként, hogy ennyire siettetnek minden ünnepet, de azért érthető, hogy a boltosok azoknak az igényeihez igazodnak, akik vásárolnak, és nem azokéhoz, akik nem akarnak. :)
Egyébként részben azért is kezdődik szerintem évről évre korábban a karácsonyi szezon, mert egyre nagyobb divat otthon kreatívkodni, saját kézzel készíteni a dekorációt, ajándékokat, ahhoz pedig idő kell. Úgy vettem észre nálunk is, hogy egyelőre még nem a késztermékeket veszik a vásárlók, hanem az alapanyagokat: koszorúalapokat, gyertyákat, dekorációs kellékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!