Szerintetek manapság miről szól a Húsvéti locsolkodás?
a legtöbbnek arrol hogy minėl több pėnzt szedjen össze..
De talalkoztam olyan apukaval aki szolt hogy pėnzt nem fogadnak el csak tojast vagy csokit. szóval arra is van pėlda hogy nem a pėnzre hajtanak..
A pénzről.
Hozzánk néhány éve úgy próbált bejutni egy távoli rokon, - aki amióta annyi idős vagyok, hogy emlékezek az emberekre, akikkel találkozok, egyszer se adott hírt magáról - a pár éves kisfiával, hogy a gyereknek a markába is nyomott egy kis kosárkát, amibe majd mehetnek a húsz-ezresek. :P
A sok, had ne mondjam mi, így próbálja kicsit megszedni magát azokat az ismerősöket / rokonokat lehúzva, akiknél több nő is van, így a hagyományoknak hódolva meg lehet locsolni.
Bocs, ha engem valaki tisztel, akkor nem önt le valami büdös kölnivel, aztán tartja a markát.
Amúgy arról szólt, hogy a fiúk pénzt és csokit kaptak, a lányok meg régebben megfáztak a rájuk öntött víztől, ha éppen hűvösebb idő volt.
Nálunk ezért sincs locsolkodás. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!