Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Szokás még locsolkodásért...

Szokás még locsolkodásért pénzt adni?

Figyelt kérdés
Ha igen, mennyit szoktak? Pl egy alsós kisfiúnak, rokon.

2017. ápr. 14. 18:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, de sosem tartottam ezt helyes szokásnak. Én mindig csokitojást, csokinyulat vagy más édességet kaptam a locsolkodásért.
2017. ápr. 14. 18:22
 2/12 anonim válasza:
76%
Szerintem már locsolkodni sem szokás...
2017. ápr. 14. 19:59
 3/12 A kérdező kommentje:

Na igen, szerintem sem igen locsolkodnak már túl sokan, de a férjem és családja még ama kevés emberek közé tartozik, akik locsolkodnak. (Természetesen férjem csak a testvérét és édesanyját, meg persze engem szokott)

Tehát épp ezért nem is tudom, hogy szoktak-e még adni pénzt, mert nem igen van locsolkodás, hozzám nem is jönnek a családon kívül. A kisgyerek pedig most lett annyi idős, hogy ha szokás még pénzt adni, akkor kb. mostantól. Az édesanyját pedig azért csak nem akarom megkérdezni...:)

2017. ápr. 14. 22:51
 4/12 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a férjed, hogy náluk mi volt a szokás anno. :)
2017. ápr. 15. 00:01
 5/12 A kérdező kommentje:
Gondolom kb. mint nálunk. A locsolkodó kisfiúknak néhány forintot adtunk. /Úgy 30-35 éve/. Igen meglepődnének, ha most is annyit adnék. Azaz nem is tudnék annyit adni ugye, az 1-2 forintos hiányában :)
2017. ápr. 15. 00:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ki kell számolni, mennyit inflálódott azóta a forint. :D De valami kis jelképes ajándékkal (matchbox, valamilyen kártya, ami menő most) vagy édességgel nem foghatsz mellé. A pénzt én nagyon személytelennek tartom, de persze ahány ház, annyi szokás.
2017. ápr. 15. 10:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

200-1000ft között! /Rokonnak/

De mi nem tartjuk úgyhogy én max csokit adnék semmi többet!

amúgy meg ahány ház annyi szokás

2017. ápr. 15. 12:28
 8/12 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ilyen bonyolult számításokba most inkább nem mennék bele :)

Csokinyuszi-tojás alap, a pénzt meg majd meglátom...

Köszönöm a válaszokat.

2017. ápr. 15. 18:08
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk két rokon kisfiú van, ők kapnak egy nagyobb csokinyuszit meg 2-2000 forintot. Mindig ennyit szoktunk.
2017. ápr. 16. 11:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Egy sprickolásért szerintem nem kell pénz. Meg amúgy is, a pénz nem a legjobb ajándék egy kisfiúnak. Egy kis csokit adj neki, az szerintem bôven elég.:) Ja, és ha van lány testvére, akkor adj neki is, mert rosszul eshet neki, ha ô nem lap semmit.
2017. ápr. 17. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!