Jelent valamit számodra a nagyböjt?
Ha igen, mit? Szoktál húsvétra készülni? Készítesz/veszel dekorációt? Ha igen, mikor teszed ki? Mennyire fontos ez az ünnep számodra?
Köszönöm a válaszokat! :)
Én tartom a böjtöt,de inkább magam miatt,mint vallási okokból. Jó a böjti időszak,mert legalább egyszer az évben van egy meghatározott idő (40 nap) amikor egészségesen étkezem és odafigyelek a mennyiségre.
Szeretem a húsvétot, mindig veszek sok tavaszi virágot már jó előtte, festegetek tojást, kitakarítom a lakást. Örülök,hogy olyan rokonokkal találkozok,akikkel egész évben alig.
A böjt lemomdást jelent dolgokról amelyeket szívesen csinálsz, esetleg károsak. Főleg az ételre gondol mindenki, de nem csak azzal lehet böjtölni. Ételnél legkézenfekvőbb a húst tartalmazó ételek elhagyása, melynek vannak előnyei szervezetünk szempontjából. Általában a többség húst-hússal eszik nap mint nap, amiből elegendő lenne heti 2x a szervezet tápanyagbevitele szempontjából. A mélyen vallásos emberek (ritkák) ilyenkor állati eredetű ételt sem esznek, azaz semmiféle tejterméket sem stb. Lemomdani lehet mindemellett egyéb káros,szenvedélyes szokásról. Ez ugye a Húsvét -Krisztus Feltámadása- ünnepére felkészülő időszak.
Ha tehetem kerülöm a húsos ételeket.
Szoktam a húsvétre készülni.
Nem szoktam dekorációt készíteni.
Nagyon fontos ünnep számomra. :)
Nagypénteken egyáltalán semmit nem enni, azt.
Csibéket horgoltam, azokat akasztom föl, nagyon vidámak. Ha találok nyuszira fonalat, még azt fogok horgolni.
Tavaszi nagytakarítást is csinálunk, szép fokozatosan.
Nem szeretem a húsvétot. Persze azért készülök meg ilyesmi,de magát a locsolkodást,hogy puccba üljek és várjak a locsolkodókra ,azt nem.
Ilyenkor megvannak a szokásos ételek, sonka,tojás,sárgatúró,szépen kirakva nagy tálcára,zöldségekkel.
Húsvét előtt nagytakarítás,fokozatosan. De ezt húsvét nélkül is megcsinálnám.
Dekorálni azért szoktam,már most is van vázában barka,és akasztgattam rá tojásokat. De a többi dekoráción még gondolkodom,hogy mik legyenek ,mert kézzel készítem őket. De végülis olyat akarok,ami nem kimondottan csak húsvéti,hanem inkább tavaszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!