Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Milyen extrém módjai vannak a...

Milyen extrém módjai vannak a locsolkodásnak 2016-ban?

Figyelt kérdés

2016. márc. 28. 05:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Slaggal.
2016. márc. 28. 06:12
 2/12 anonim ***** válasza:
39%
Már locsolkodás sincs , nem módjai lennének.
2016. márc. 28. 06:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vízágyúval.
2016. márc. 28. 08:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Újra eléd a falusi locsolkodás!

Szépen díszbe öltözve csoportosan járnak nálunk. reggel 7kor már öltözködés a téma. Aztán jönnek vödörrel, de csak keveset raknak.bele 1-2 litert. Utána irány a fűtött szoba, átöltözni. Jó fél órás beszélgetés, sok pálinka.

Anyósnál meg zárva a kapu, mert a lakosság 1/3a cigány, és nem.engednek be akárkit, csak rokonokat.

2016. márc. 28. 09:18
 5/12 anonim ***** válasza:
51%

Facebookos locsolast is kaptunk :)

Mondjuk olyantól, aki külföldön van.

2016. márc. 28. 09:34
 6/12 anonim válasza:
100%
Szódásszifon az örök kedvenc
2016. márc. 28. 09:44
 7/12 anonim válasza:
52%
Szennyvízzel
2016. márc. 28. 10:32
 8/12 anonim ***** válasza:
42%
Már szinte sehol nincs ilyen hogy locsolkodás, már nagyon faluhelyen sem. Én faluban lakok a barátnőmmel idén esz 2 éve hogy itt vagyunk már, és bár itt jó fejek, kedvesek az emberek még a fiatalok is, nagyon sokan ismerik egymást, mindenki köszön mindenkinek, normálisak is az emberek és az a falusi jelleg még azért megvan. De a húsvéti locsolkodásos hagyomány is kihalt itt. Én igaz több mint 10 éve nem járok el locsolni, a barátnőmék se fogadnak már évek óta, és ugye tavaly előtt amikor ideköltöztünk már húsvét után volt, tavaly meg a barátnőm Berlinbe volt húsvétkor, én meg akkor a fürdőszobát csempéztem. De ahogyan beszéltem a helybéliekkel az itteni dolgokról, az idősebbek, nyugdíjasok még űzik ezt a hagyományt hogy reggel 7 körül szódával meglocsolni a nőket, lányokat, utána mindenki átöltözik csinos ruhába, férfiak öltöny, nyakkendőbe és kölnivel járják a falut, rokonokhoz, barátokhoz mennek locsolni és beszélgetni meg iszogatni. Délbe mindenki ebédre megy a maga családjához, rokonaihoz utána meg iszogatásos bulik. De a mai fiatalok meg a korombeliek zöme már falu helyen se tudja hogy mi ez. Én ma reggel a parfümömmel meglocsoltam a barátnőmet csak is a hagyomány kedvéért mert kölnim az nincs :) Utána puszi puszi barátnőm adott nekem kindertojást mert ő egyébként várt 3 locsolót gyerekekkel azt is csak azért mert annyira kérték mert nekik még újdonság, igaz a barátnőm nem vitte túlzásba, festett pár piros tojást, betárazott kindertojással, meg csokinyulakkal, magára kapott egy csinosabb ruhát és várta őket én meg ugye "nem voltam itthon" a gyerekek miatt, és itt neteztem a szobába :D Én követném a hagyományát ha látnám értelmét és sokan szinte mindenki csinálná. Gyerekkoromban mindenki kötelezően ment locsolni én nekem is kellett szép ruhába volt hogy picit beteg voltam de apám akkor is megfogta a kezem és mentünk rokonokhoz, mondta hogy ezt ki kell bírni ez van. Alapvetően jó volt én szerettem járni ameddig láttam értelmét a dolognak. Én kisvárosban nőttem fel, ott előbb tűnt el ez a hagyomány, de én jóformán alig tudok olyan helyet ahol még űzik ezt a hagyományt.
2016. márc. 28. 10:33
 9/12 anonim válasza:
Nálunk a mai napig járnak. Pedig szlovák tizenötezres városka vagyunk. Idén még mintha többet is láttam volna mint mondjuk tavaly. Úgyhogy a kihalásra tett utalásokat cáfolnám és csak "Bezzeg az én időmben"-ezésnek venném. Ami meg a kérdést illeti én Gregorián éneket dalolva keresztet vetettem aztán "szenteltvízzel" locsolkodtam. Ha meg nem ez a poén akkor politikailag aktuális verset írok. (Erdő melett él a migráns...) Vagy ilyesmi.
2016. márc. 28. 11:18
 10/12 anonim válasza:
Nálunk is él még ez a hagyomány, pedig én is városban lakom. Hozzám ma jöttek legalább huszan és a dezodortól e jéghideg vízig mindennel meglocsoltak. Volt aki saját költésű verseket mondott, voltak akik mulatóst énekeltek, sőt egy kisebb zenekar hagyományos svábzenével fogadott az udvarunkon. :D
2016. márc. 28. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!