Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » A szódásüveget házilag újraleh...

A szódásüveget házilag újralehet tölteni?

Figyelt kérdés

Holnap megyünk locsolkodni, és attól félek, hogy 1 üveg kevés lesz nekem.

Ez egy műanyag szódáspalack, tehát lehet hülyeséget mondok, de szerintem nem patronos.

Elméletileg, ha lecsavarom a fejét, akkor tudok beleönteni vizet (tehát csapvizet, nem szénsavasat) és használható újra, nem?

2016. márc. 27. 10:08
 1/1 anonim válasza:

Bár kicsit késői a válaszom, de jövőre is lesz húsvét...

Ha csupán sima csapvizet töltesz bele, akkor nem fog működni, mert nincs ami létrehozná a túlnyomást a palackban, ami kinyomja belőle a vizet.

Amennyiben be tudsz szerezni szárazjeget, már megoldható a dolog, anélkül, hogy patronos lenne a palack.

A probléma csak az, hogy a szárazjeges megoldás kicsit macerás és nem veszélytelen.

Szerintem a legegyszerűbb, ha beszerzel egy szódás szifont, amit bármikor újra tölthetsz.

Ha nem egy, hanem két patront csavarsz bele töltésenként, (Többet semmiképpen ne!) akkor kicsit megnő a hatótávolság.

Anno, mi is ezt a megoldást alkalmaztuk.

Jobban örülnek neki a lányok, mint a mindenféle olcsó locsoló pacsuliknak.

Bár vizesebbek lesznek, de ez nem gond, (egyébként is erről szól a locsolkodás) a vizet nem kell kimosni a ruhákból, megszárad és jó.

Másrészt, a víztől, délutánra nem lesznek olyan büdösek, mint a sok pacsulitól, amikor már a szaguk inkább hasonlít egy elásandó döglött görényre, mint hervadozó, meglocsolandó ibolyára...

(Megjegyzem, az eredeti, hagyományos locsolkodás is vízzel volt, a pacsulis locsolkodás csak a XX. század második felében terjedt el újkori locsolkodási szokásként.)

2016. ápr. 8. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!