A szódásüveget házilag újralehet tölteni?
Holnap megyünk locsolkodni, és attól félek, hogy 1 üveg kevés lesz nekem.
Ez egy műanyag szódáspalack, tehát lehet hülyeséget mondok, de szerintem nem patronos.
Elméletileg, ha lecsavarom a fejét, akkor tudok beleönteni vizet (tehát csapvizet, nem szénsavasat) és használható újra, nem?
Bár kicsit késői a válaszom, de jövőre is lesz húsvét...
Ha csupán sima csapvizet töltesz bele, akkor nem fog működni, mert nincs ami létrehozná a túlnyomást a palackban, ami kinyomja belőle a vizet.
Amennyiben be tudsz szerezni szárazjeget, már megoldható a dolog, anélkül, hogy patronos lenne a palack.
A probléma csak az, hogy a szárazjeges megoldás kicsit macerás és nem veszélytelen.
Szerintem a legegyszerűbb, ha beszerzel egy szódás szifont, amit bármikor újra tölthetsz.
Ha nem egy, hanem két patront csavarsz bele töltésenként, (Többet semmiképpen ne!) akkor kicsit megnő a hatótávolság.
Anno, mi is ezt a megoldást alkalmaztuk.
Jobban örülnek neki a lányok, mint a mindenféle olcsó locsoló pacsuliknak.
Bár vizesebbek lesznek, de ez nem gond, (egyébként is erről szól a locsolkodás) a vizet nem kell kimosni a ruhákból, megszárad és jó.
Másrészt, a víztől, délutánra nem lesznek olyan büdösek, mint a sok pacsulitól, amikor már a szaguk inkább hasonlít egy elásandó döglött görényre, mint hervadozó, meglocsolandó ibolyára...
(Megjegyzem, az eredeti, hagyományos locsolkodás is vízzel volt, a pacsulis locsolkodás csak a XX. század második felében terjedt el újkori locsolkodási szokásként.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!