"Boldog nyulat/nyuszit! " Ez meg mégis mi a franc?
A halottak napja közel se annyira populáris ünnep mint a húsvét.
És a ünnepeket aszerint is lehet csoportosítani hogy vidám vagy szomorú hangvételű.
A halottak napja érthetően az utóbbi.
Ugye tudod, hogy Húsvét lesz hétfőn?
Ugye tudod, hogy szünet van suliban, munkában?
Ugye tudod, hogy ez egy termékenységi ünnep?
Ugye tudod, hogy a nyúl szintén a tevékenység jelképe?
Ugye tudod, hogy a nyulat a Húsvéthoz ezért kötik?
Ahogy a pulyka nap a hálaadás napjai ünnepség szerves része , úgy a húsvéti nyúl is szimbolikus jelképe lett a húsvétnak - ezt tudtad?
Mennyire nehéz össze kapcsolni, hogy a boldog nyulat kifejezés viccesen azt akarja jelenteni, hogy békés, örömteli ünnepeket?
Mondjuk, aki ebben is a rosszat.látja, az valószínűleg humorral nincs megáldva,és mindenben a hibát és a rosszat keresi. Eléggé besavanyodott élete lehet annak, aki a jókívánságokat ilyen agresszióval kezeli!
#6 nem tudom honnan veszed, hogy egyedi akar valaki ezzel lenni. Ha te hallasz egy viccet csak azért nem mesélted el másnak, mert félted az egyediségedet? Neked ebből áll az egyediség,hogy sose mondasz, írsz olyat, amit más? Akkor ebből két lépésben le lehet vezetni, hogy sosem lesz saját magad szerint egyéni gondolatod, hiszen más is gondolkodhat hasonlóan. És sosem érthetsz egyet mással, mert azzal őt majmolod. Csak pusztán azt a logikát követve, amit ideírtál ez jön ki.
Sajnos így nagyon frusztrált lehetsz.
Ennyire extrémen azért nem gondolkodok.
De például ünnepekkor soha nem írom hogy "boldog karácsonyt/húsvétot/szilvesztert/cicák világnapját" mert tudom hogy másik 30000 ember ezt már leírta,és gondolom már minden ismerősöm minimum 10 ilyen posztot látott már aznap.
# 15 Kössz B+! :D
# 16, Ugye tudod, hogy most egy kicsit túlpörögtél? Agyvérzést ne kapj itt nekem!
Boldogságos nyuszómuszót minden kedves válaszolócskának! Na látod? Fejlődőképes vagyok!
Azt, hogy kinek miről szól, nem te fogod megmondani.
Van, akinek a húsvéti tojásokról szól. Van, akinek a lányok locsolásáról. Van, akinek Jézus Krisztusról. Lelkiismereti meggyőződés és személyiség kérdése.
És mielőtt a "de hát ez eredetileg keresztény ünnep" érvet előhúznánk, csak óvatosan ezzel, mert így könnyen pont a karácsony alól ránthatjátok ki a keresztény talajt, ha nagyon boncolgatjuk, hogy melyik ünnepnek mi is az eredete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!