Milyen húst szokás enni húsvétkor (a sonkán kívül)?
6.24.
A kérdező azt kérdezte, hogy milyen húst SZOKÁS húsvétkor enni.
Persze, hogy a gyogyóházban minden úgy van, ahogy a betegek akarják, azt csinálnak, amit akarnak, ők határoznak meg mindent, stb.
Jól emlékszünk a Latabár film "lekváros csirkéjére".
De épeszű emberek megkönnyítik, megszépítik az életüket a szokásokkal, hagyományokkal.
Hallottam, hogy vannak, akik valamilyen halas ételt esznek húsvét körül, talán lengyelek, vagy észtek? De hirtelen nem találtam.
És a bárány van még, de azt szörnyű nehéz tényleg finomra megcsinálni. Mentamártással jó.
Mi baj van a sonkával? Mert az a legegyszerűbb, jól is néz ki a tojásokkal körberakva.Olcsóbb is, mint a bárány, pl.
milyen szép kis veszekedés,meg diliházba utalás alakult ki egy ártatlan kérdésből....
ha nem vagy vallásos, bármit ehetsz, ha vallásos vagy, ehetsz húst. A rk. szerint a hal nem hús, de ha ahhoz van kedved, nem hiszem, hogy elkárhozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!