Valami hiba volt a biblia fordításában, így került képbe a nyuszi. A tojást én sem értem...
2015. ápr. 5. 18:36
2/6 bársokahibám válasza:
A nyuszi a tojást tojja. Ennyi.
2015. ápr. 5. 22:31
3/6 anonim válasza:
német nyelvterületen gyöngytyúk tojást adtak egymásnak az az emberek (akkor még nem festették, hanem az volt a hímes tojás) és a gyöngytyúk és a nyúl németül könnyen összekeverhető, így jött képbe a nyuszi és ez maradt meg
2015. ápr. 6. 09:18
4/6 Hahhoo74 válasza:
A tojás az élet újjászületésének, a termékenységnek legősibb jelképe. Bármilyen kicsi is, képes a világegyetem nagyságát s az élettelenből az élőbe való átmenet rejtélyét jelképezni.
Fontos szerepe van a húsvéti étrendben is, de a tojások színezése, díszítése is régi korokra nyúlik vissza. A leggyakrabban használt szín a piros, magyarázatát a színek mágikus erejébe vetett hit adhatja. A pirosnak védő erőt tulajdonítottak. A tojások piros színe egyes feltevések szerint Krisztus vérét jelképezi.
2015. ápr. 6. 16:17
5/6 anonim válasza:
nálunk húsvétra kisnyulak keltek ki a kacsatojásokból!! :D észre se vettük, h vemhes a nyuszi csak mikor hazaértünk néhány nap után azt láttuk, h a kacsatojások közt ott van 4 kis nyuszi!! :D kettő sajnos közülük elpusztult!! :/
2015. ápr. 17. 17:56
6/6 anonim válasza:
Te jó ég...ez most humor kategória?
A nyulat nem tudom, honnan szedték, de a tojás Jézushoz vezethető vissza. A mereszthalála után asszonyok áldozat céljából vagy nem.tudom miért tojásos kosarakat tettek a kereszt alá és a vére befestette a tojásokat. Ez a keresztény történet.
De hogy egyesek ennyire..remélem csak hülyéskedtek. És a tehén is lila.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!