Mi a véleményetek azokról akik nem fogadnak/nem engedik be a locsolkodókat húsvétkor?
10 hónapos baba van, ha valaki becsönget és emiatt borul a délelőtti alvása... Úgyhogy kikötjük a csengőt holnapra.
B verzió, hogy aki felébreszti, az szabadon eltölthet két órát a hisztis, nyűgös gyerekkel.
Mindenkinek joga van úgy ünnepelni, ahogy akar. Amúgy én meg tudom érteni azokat, akiknek tele van a hócipőjük a locsolkodással - meglocsolják őket gyakran a legótvarabb kölnivel, vagy épp egy ismerős parfümjét hozzák, amitől lehet, a másik éppen sugárban hány, olyan büdösnek tartja, gyakran meg sem tudnak tanulni egy 2soros locsolóverset, a tenyerüket persze tartják a pénzért meg a páleszért, és egyre több olyan kisgyerek!!!! is van, aki bevágja a durcit, ha nem pénzt kap, hanem "csak" csokit...
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg vadidegen is van, aki rossz esetben a pálinkáért menne csak, és mocsokrészegen menne be... és ez a jobbik eset... a rosszabbik az, hogy ezzel a dumával bemennek, aztán jól összeverik a háziakat és ellopnak mindent.
Én amúgy vadidegent nem engednék be, akármennyire is az volt a szokás anno, annak a 4-5 embernek, aki amúgy locsolna, annak szoktam engedni, és cserébe csokitojást adok.
Mi se engedjük be, sosem engedtük be. Aki nem képes év közben akárcsak köszönni, ha szembe jön az utcán, az ne akarjon nálunk jóllakni, meg pénzért locsolkodni.
(természetesen a rokonokat beengedjük, ez kb. 3-4 locsolót jelent, meg amúgyis családilag járunk locsolkodni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!