Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Szerintetek is kihaló félben...

Szerintetek is kihaló félben a húsvét? Már nincsen locsolkodás, ha van is csak a pénzért.

Figyelt kérdés
2015. márc. 18. 22:51
 1/9 anonim ***** válasza:
32%

Figyelmedbe ajánlom ezt a témát: http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__6686488..

mi éppen a húsvét "feltámasztásán", megújításán dolgozunk. Segíts te is, hogy jobbá tegyük.

2015. márc. 18. 23:11
 2/9 anonim válasza:
48%
A Húsvétnak elsősorban a feltámadásról kell szólnia, és utána jöhetnek a hagyományok. Ha az Örömhírről megfeledkezünk a hagyományok is semmivé lesznek!
2015. márc. 18. 23:23
 3/9 anonim ***** válasza:
De #2 ne feledd, hogy csak a vallásosoknak szól a feltámadásról. Az emberek nagyobb részének a húsvét a nyúlról, a tojásokról és a locsolkodásról szól.
2015. márc. 18. 23:31
 4/9 anonim válasza:
100%
Igen. Unokatesóimmal járok öntözni, anno késő délutánig elhúzódott az egész, ma már csak a legközelebbi rokonokhoz megyünk. Persze mikor az idejük engedi, mert ha meló van, menni kel...
2015. márc. 19. 03:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretem már a locsolkodást. Gyerekkoromban, fiatalkoromban szerettem. Nem vártak érte pénzt, hanem egy kis italt, sütit, csokit. Most már így felnőttként nem vágyom rá. Majd a gyerekeim, ha lesznek.

De a többi részével nincs gond.

2015. márc. 19. 09:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Én se mennék már locsolkodni, de a nagyim elvárja
2015. márc. 19. 16:10
 7/9 anonim válasza:
#3 Elég nagy baj, hogy véleményed szerint csak a vallásosoknak szól a feltámadásról a Húsvét, akkor szerinted a Karácsony is csak az ajándékozásról, anyák napja is csak a virágról szól. Szerintem mindennek az alapja a szeretet, a többi körítés, ami természetesen nagyon fontos. A hit és hagyomány együtt jár!
2015. márc. 20. 09:53
 8/9 anonim ***** válasza:
utolsó: szeretet, hagyomány, stb. az oké, de a feltámadáshoz ateistaként nem sok közöm van, nem hiszek benne.
2015. márc. 20. 17:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Anyagias világban élünk, a nagyi is kötelezőnek érzi már odaadni azt a pár ezer forintot a kis nyugdíjából...:(
2015. márc. 21. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!