Mi az már, hogy húsvétkor vadidegenek becsengetnek locsolási szándékkal? (cigányok)
Mond meg nekik hogy te a kereszténység egy olyan ágában hiszel ahol jobb adni mint kapni és szívesen fogadod az ajándékaikat.
Fénysebességgel fognak elfutni.
pénzt várnak érte szerintem ... szánalmas :D
ha ilyen van csak nyisd ki az ajtót és üvölt rájuk ,hogy Gyertek be dolgozni, ugy elfutnak ,hogy olyat még nem láttál :D
Pénzért, régen nálunk is szokás volt ez.
Manapság már nem, mondjuk évekig direkt elmentem otthonról ilyenkor, hogy ne is tudjanak jönni - aztán leszoktak. :D
Régebben volt ez szokás,falun még ma is sok helyen.
Idegenek mentek végig falun,ahova beengedték őket,mentek locsolkodni,pénzért,kajáért,bármiért.
Mi csukjuk az ajtót,nem engedünk be senkit,idegent főleg nem.
Majdnem azt írtam, hogy hogyhogy mi az, régen ez volt a szokás, összejöttek a falu fiai, és házról házra jártak minden lányt meglocsolni. Igen, régen ez volt a szokás, nem úgy mint ma, alig van, aki locsolkodik, pedig egy tök jó móka és ismerkedési mód. :D
Na de aztán láttam, hogy cigányok... hát őket én sem engedném be! Azért ez durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!