Mit adjak a húsvéti locsolásért a barátomnak?
Mi még őrizzük a hagyományt..és húsvét hétfő előtti vasárnapon húsvéti bál lesz ami átnyúlik hétfőre.. hajnalban pedig tuti megkapom a szódás locsolást.. és ugye ezért kap valamit a fiú..de főzni meg mittomén nem lesz időm..
Arra gondoltam, hogy egy liba tojást kézzel, temperával kifestenék.. de milyen mintát?
Esetleg más pár 100ft-os ötlet?:)
14/l
A hagyományos írott tojások a legszebbek. Itt, alább leírva, hogy kell. Talán találsz valahol kézműves foglalkozást, ahol segítenek? Vagy az iskolában együtt készíthetnétek -kérdezd meg a rajz-tanárt.
A temperás festés csak azért problémás, mert fog a festék,akkor is ha már megszáradt.
Ragassz a tojásra apró gyöngyöket, csillámport.
Fess rá viasszal.
Én a vidéki rokonaimtól tanultam gyerekkoromban : gyertyaviaszt melegítünk, és kihegyezett gyufaszállal mintákat rajzolunk a viasszal a tojásra...
Ezután piros festékben megfessük a tojásokat és végül ledörzsöljük a tojásokról a viaszt (melegített rongyokkal vagy óvatosan gyertya fölött melegítve a tojást)...
Pont ilyen szépeket tudsz csinálni ezzel a technikával, mint amiket a képen látsz :
------------------------------------------
------------------------------------------
Dobj egy csókot, ha ott jársz a Keletiben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!