Most Március 30-án a szombati nap az sima szombat vagy munkaszüneti nap vagy ünnepnap?
Ugyanolyan szombat, mint a többi a nagyszombat is. A boltok nyitva vannak, de mivel szombat, így nyilván a legtöbb ember nem dolgozik ekkor (sem).
Ugyanakkor a nagyszombat napja már azon emberek számára, akik ünneplik a húsvétot a húsvéti sürgés-forgásé, az utolsó készületeké és simításoké, nagyszombat estéje pedig már a családi és az ünneplésé. Nem jelentgethetnek fel, de szerintem jogos lenne abszolút, ha valakit zavarna a fűnyírás és szó érné a ház elejét miatta. Soha nem értettem, hogy egyeseknek miért mindig ünnepekkor jut eszébe minden "nagyon lényeges, elhalaszthatatlan" dolog. Nem igaz, hogy nem tud várni az a fűnyírás egy hetet, vagy ha már tényleg annyira sürgős, akkor nem lehetett volna múlt héten megejteni. A hegesztést, meg pár napnyi boltnélkülözés miatti pánikot úgyszintén nem értem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!