Ma még nálatok tartott az ünnep?
Figyelt kérdés
Vagy rögtön véget ért húsvéthétfővel?2023. ápr. 11. 22:34
1/12 anonim válasza:
Éjfélkor véget ért. Ma már munkanap volt.
2/12 anonim válasza:
Vasárnap-hétfőn sem kerítettünk neki túl nagy feneket.
3/12 A kérdező kommentje:
#1.
Attól még, hogy munkanap lehet ünnepelni. Aki dolgozik karácsony, meg újév között az is ünnepel.
2023. ápr. 12. 00:06
4/12 anonim válasza:
Igen, az irodában ettem sonkát, és kivont zászlóval tisztelegtem a nyúl előtt.
5/12 anonim válasza:
Nem volt számunkra semmilyen ünnep
7/12 anonim válasza:
Még vasárnapig tart. :)) Húsvét nyolcadának hívjuk ezt az időszakot.
8/12 Metionin válasza:
Eleve nem is ünnepeljük, kihasználtuk a 2 szabadnapot, ha már van, keddtől meg dolgozunk. Szerintem a legtöbben akik ünneplik, sem foglalkoznak vele már kedden.
10/12 A kérdező kommentje:
#9.
De, ahogy valaki írta fehérvasárnapig húsvét van.
#3.
Meg a Mikulást is sokan ünneplik, pedig munkanap. A Valentin-napot is sokan. A vízkeresztet szintén minden keresztény ünnepli, pedig munkanap Magyarországon (pl. Németországban szinte mindenhol ünnepnap), ahogy a magyarországi zsidók, buddhisták és muszlimok is ünneplik az ünnepeiket, pedig munkanapok alapértelmezett esetben.
2023. ápr. 12. 17:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!